Haberler

Kadınların protestosunu haberleştiren iki Afgan gazeteciye Taliban üyeleri saatlerce işkence etti

Güncelleme:

Afganistan'da yönetimi ele geçirdikten sonra protestolara maruz kalan Taliban üyeleri, kadınların eylem yürüyüşünü haberleştiren iki gazeteciyi gözaltına alıp 4 saat boyunca işkence etti.

Afganistan'da yayın yapan Etilaat Roz'un kurucusu ve yayın yönetmeni Zaki Daryabi, iki meslektaşının yaralı bir halde çekilmiş fotoğraflarını kamuoyu ile paylaştı.

BÜTÜN VÜCUTLARI YARA BERE İÇİNDE

Reuters'ın da aboneleriyle paylaştığı fotoğrafta gazetecilerin sırtlarında, bacaklarında, omuzlarında ve kollarında yaralar olduğu görülüyor.

SAATLERCE İŞKENCE GÖRDÜLER

Daryabi, bu olayın ülke genelindeki bağımsız medyaya bir mesaj niteliğinde olduğunu dile getirdi. Tecrübeli gazeteci, "Beş arkadaşımız 4 saatten fazla gözetim merkezinde tutuldu. Bu dört saat boyunca meslektaşlarımız şiddete maruz kaldı ve işkence gördü" dedi.

Kaynak: Haberler.com / Dünya

Afganistan Haberler

500

Yorumlar (3)

GERCEKCİKİSİLİK :

İSLAM BU DEĞİL. ALLAH SİZLERİ BİLDİĞİ GİBİ YAPSIN.

13
1
yanıtYanıtla
Milliyetçi:

Bu insanlık mı şimdi taliban demek suç cinayet demektir.

13
0
yanıtYanıtla
Emre ÖZDEMİR :

Eğer islama aykırı bir eylemse ve gazeteciler destek mahiyetinde haber yapmışlarsa, talibanın tepkisi haktır. Helal olsun...

1
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title