Haberler

Kadın İzleyici Yayına Bağlanıp Sordu: 3 Kere Boş Ol Demekle Boşanılıyor mu?

Güncelleme:

Kocasının kendisine üç kere "Boş ol" dediğini belirten kadın izleyici, Pelin Çift'in programında ilahiyatçı yazar Fatih Çıtlak'a "Boşanmış oluyor muyuz?" sorusunu yöneltti.

TRT ekranlarında Pelin Çift'in sunduğu programa bağlanan kadın izleyici, bir çok insanın merak ettiği soruyu sordu. İlahiyatçı yazar Fatih Çıtlak'ın konuk olduğu programda izleyici "Eşim bana başkalarının yanında 'boş ol, boş ol, boş ol' dedi. Boşanmış oluyor muyuz? Bunun bir günahı var mı?" diye sordu.

"AYNI MEKANDA DURDUĞU İÇİN BİR BOŞAMA SAYILIR"

Medeni kanunda böyle bir şey olmadığını ifade eden Fatih Çıtlak, realiteden kaynaklı bu soruyu dini açıdan cevapladı. Çıtlak, eşin bulunduğu mekana dikkat çekerken "Kocanız bunu söylediğinde aynı yerde mi oturuyordu? Aynı mekanda söylediği için, aynı mekanda durduğu için, o 3 talak sayılmaz. Bir boşama sayılır" dedi.

"BEYEFENDİ HIYARLIK YAPMASIN"

Yinede nikahın tazelenmesi gerektiğini söyleyen Çıtlak "Boş ol diyebilmek için adamın akli dengesine bakmak lazım. Çok öfkeli anında söylüyor mu falan diye. Ama aynı yerde 3 kere boş ol, boş ol, boş ol demesi, bir kere boşamayı kuvvetlendiriyor. 3 ayrı boşama değildir. Siz bir tecdidi nikah yapın, aranızda nikahı tazeleyip yuvanızı bozmadan devam edin. Beyefendi de bir daha hıyarlık yapmasın" ifadelerini kullandı.

Kaynak: Haberler.com / Magazin

Pelin Çift Magazin Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 24 Nisan Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki! Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 25 Nisan Euro kaç lira? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İnci Taneleri CANLI izle! 24 Nisan İnci Taneleri 12. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Aldatmak canlı izle! 25 Nisan ATV Aldatmak 66. bölüm canlı izle! Aldatmak son bölümde neler oldu? ATV canlı izle! GÜNCEL DOLAR KURU! Dolar ne kadar, 1 Dolar kaç lira? Bugün (25 Nisan) Dolar ne kadar oldu? ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! Kül Masalı CANLI izle! Kül Masalı 9. Bölüm TRT 1 CANLI izle!
500

Yorumlar (28)

melike:

imam nikahı yoktur, resmi nikahla evlenin, ilan edin hak yerini bulsun, boş olllarla uğraşmayın

2
15
yanıtYanıtla
bukadar kolay değil:

hocam sanki işi toparlamaya çalıştın bu iş birdaha yeni nikah yapmakla kurtarılacak bukadar kolay bi durum değil önce o kadın başka bir erkekle evlenecek onunla gerçek karı koca olacak bir müddet onunla beraber yaşayacak sonra boşanıp tekrar evlenebilirler aksi takdirde o evlilik bitmiş ve kişiler zina yapmış olur saygılar. . . .

11
2
yanıtYanıtla
klas:

bravooo

yanıt2
yanıt1
kay ma kaymakamligi:

evet dogru bu isleme hulle denir yazdim ama sasurden gecmemis

yanıt2
yanıt0
kuzeyin yıldızı57:

istersen 1000 defa de böyle bir saçmalık dünyanın neresinde var diye sorarlar adama

1
7
yanıtYanıtla
TESLA:

keşke ayırıldıktan sonra alınan nafaka helalmi değimi birde onu sorsanız ama işinize gelmez ama sorsanız elhamdülillah müslümanız derler

6
1
yanıtYanıtla
ALO FETVA:

MEDENİ HUKUKA GÖRE GEÇERSİZ İSLAM HUKUKUNA GÖRE GEÇERLİ PEKİ KADIN BOŞANMAK İSTERSE ORASI MUALLAK

2
3
yanıtYanıtla
Adınızı Yazın:

adam olmaz. . . . toplumun topundan adam olmaz. . . . ülkeyi parçalamak istiyorlar. . . bizim konu 3 kez boş ol denince boşanılır mı? Ülkesini düşünen erkekler aptal kadınlardan. . . . . ülkesini düşünen kadınlarda kepaze erkeklerden uzak dursun. . . .

2
3
yanıtYanıtla
çatlı:

BUKADAR KOLAY DEĞİL: haklı bir açıklama yapmış katılıyorum

3
1
yanıtYanıtla
yorumcu:

evlenme-boşanma-küfür bunların şakası olmaz. eşine şaka olsun diye bile ''len garı boşayıvedim seni'' derse boşanmış olurlar. bu kadar basit. evlilik çocuk oyuncağı mı? insanlar diline hakim olmayı bilmeli. .

4
0
yanıtYanıtla
Tüm 28 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title