Haberler

Kadıköy'de Mustafa Kemal Atatürk'ün maskı çalındı

Güncelleme:
KADIKÖY'de kimliği belirsiz kişiler Fenerbahçe Muhtarlığı önünde bulunan Mustafa Kemal Atatürk maskını çaldı.

Olay 5 Kasım'da Fenerbahçe Mahallesi'nde meydana geldi. İddiaya göre kimliği belirsiz kişi ya da kişiler Fenerbahçe Mahallesi Muhtarlığı önüne gelerek anıt taşının üzerindeki Atatürk maskını çaldı. Maskın yerinde olmadığını fark eden Fenerbahçe Mahallesi Muhtarı Tuba Aldeniz, durumu hemen polis ekiplerine bildirdi. Olayla ilgili inceleme devam ederken Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Heykel Bölümü öğretim üyesi Ümit Öztürk, çalınan maskın yerine yenisini yaparak Fenerbahçe Mahallesi'ne hediye etti.

Fenerbahçe Mahallesi MuhtarıTuba Aldeniz yaşanan olayla ilgili, şunları söyledi:

"Çok hazin bir olay yaşadık. Tam 10 Kasım öncesinde bu kaide üzerinde bulunan Atatürk maskımız çalındı ve  zarar verilerek çalındı. Çok özel bir kaide ve masktır bu. Atamıza ait olan her detay çok özeldir. Atamız Türkiye'de kulüpler içerisinde bildiğim kadarıyla sadece Fenerbahçe Kulübünü ziyaret etmiştir, 3 Mayıs 1918 tarihli. Kulübümüzle ilgili yazdıkları bu kaidede yer alıyor. Kaideli Atatürk maskımızı bize Fenerbahçe Spor Kulübü hediye etmişti. Biz de gözümüz gibi bakıyorduk. Burası kameraların görmediği tek nokta. Bir gece zarar verilerek çalındı. Sabah fark ettim. Üzüntümü ifade edemem. Marmara Üniversitesi hocalarından Sayın Ümit Öztürk ile hemen bağlantıya geçtim. 2 gün 2 gece çalışarak maskımızı yetiştirdi ve bize hediye etti. Bir an önce failin veya faillerin bulunmasını istiyorum. Bir kaç tane fail olduğunu düşünüyorum. Atatürk sevgisinin en yoğun olduğu mahallelerden biridir Fenerbahçe Mahallesi."


- İstanbul
Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mustafa Kemal Atatürk Fenerbahçe İstanbul Kadıköy Haberler

Bakmadan Geçme

Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 17 Nisan 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 17 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 17 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 17 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 17 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 17 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 17 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 17 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 17 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 17 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 17 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 17 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Akrep yenir mi? Akrep yemek helal mi, haram mı? DİYANET AÇIKLADI Servet Yardımcı hangi takımlı, Servet Yardımcıkimdir? Fatih Sultan Mehmet kardeşlerini öldürdü mü? Erdoğan'dan öğretmen ataması son dakika açıklaması! Öğretmen ataması ne zaman, kaç tane, hangi branşlarda yapılacak?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title