Haberler

İzmirli Sağlık Çalışanlarının Konserine Büyük İlgi

İZMİR (İHA) – İzmir İl Sağlık Müdürlüğü Türk Sanat Müziği Korosu'nun konseri büyük ilgi gördü.

İzmir İl Sağlık Müdürü Dr. Bedia Türkyılmaz ve İzmir İl Sağlık Müdür Yardımcısı Nesrin Gedik'in girişimleriyle ilk kez oluşturulan İzmir İl Sağlık Müdürlüğü Türk Sanat Müziği Korosu'nda görev alan hekimler, hemşireler ve sağlık personeli verdikleri konserle keyifli bir geceye imza attılar. Konak Dr. Selahattin Akçiçek Kültür ve Sanat Merkezi'nde gerçekleştirilen konsere halkın büyük ilgisi oldu. Yaklaşık iki ay önce kurulan ve çok sayıda hekim ve sağlık personelinin yoğun ilgi gösterdiği koro çalışmaları ve son provalar, il sağlık müdürlüğü binasında deneyimli şef Kadri Kudret Güner eşliğinde gerçekleştirildi. Yoğun ve stresli bir mesai programına sahip olan hekimlerin provalarına zaman zaman katılan İzmir İl Sağlık Müdürü Dr. Bedia Türkyılmaz, amaçlarının stresi müzikle aşmak olduğunu söyledi.

Türkyılmaz, koroya katılan hekimlerin müzikle terapi yoluyla motive olduklarını dile getirerek, "Müzikle terapi Osmanlı tarihinden beri var. Biz bunu önce kendimize yapıyoruz. Hastalarımıza da yapıyoruz. İlk defa böyle bir çalışmayı başlattık. İnşallah devamını getireceğiz. Önemli olan sağlık personelimizin sosyal aktiviteyle kendilerinin daha motive bir şekilde çalışmalarını sağlamak" dedi.

Haftanın belirli günlerinde bir araya gelen, kimi enstrüman çalan kimi de korist görevi üstlenen hekimler ve sağlık çalışanları da, koroda çok sevdikleri parçaları söyleyerek stres attıklarını, deşarj olduklarını dile getirdi. Sağlık Müdürlüğü'nde 24 yıldır çalışan koristlerden Ayşe Mersin, "İki aydır koromuz kuruldu. Türk Sanat Müziği'ne ilgim çocukluktan bu yana var. Burada stres atıyoruz. Psikolojik olarak bize bir fayda sağlıyor. Deşarj oluyoruz" derken, deneyimli şef Kadri Kudret Güner de, hepsi istekli ve yetenekli olan hekimlerle Türk Sanat Müziği icra etmenin ve ilk konserlerini vermenin heyecanı içinde olduklarını aktardı. - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

İl Sağlık Müdürlüğü Bedia Türkyılmaz Konak İzmir Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title