Haberler

İzmir Esnaf Kredi ve Kefalet Kooperatifleri Birliği 36. Olağan Genel Kurulu

İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Koperatifleri Merkez Birliği'nin 2006 36. Olağan Genel Kurulu Bugün Yapıldı. İnciraltı Crowne Plaza Oteli'nde Gerçekleştirilen Genel Kurula Sanayi ve Ticaret Eski Bakanı Ahmet Kenan Tanrıkulu, AK Parti İzmir Milletvekili Mehmet Tekelioğlu, Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri Merkez Birliği (Teskomb) Genel Başkanı Abdülkadir Akgül...

İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Koperatifleri Merkez Birliği'nin 2006 36. Olağan Genel Kurulu bugün yapıldı. İnciraltı Crowne Plaza Oteli'nde gerçekleştirilen genel kurula Sanayi ve Ticaret Eski Bakanı Ahmet Kenan Tanrıkulu, AK Parti İzmir Milletvekili Mehmet Tekelioğlu, Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri Merkez Birliği (TESKOMB) Genel Başkanı Abdülkadir Akgül, DYP Genel Başkan Yardımcısı Celal Adan, CHP İzmir Milletvekili Bülent Baratalı, Halk Bankası Genel Müdür Yardımcısı Şahap Kavcıoğlu ve birliğe bağlı kooperatiflerin delegeleri katıldı.

Açılış konuşmasını yapan Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri Birliği Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Birliği Başkanı Selahaddin Hünü, 2006 yılında İzmirli esnaf ve sanatkarların 250 milyon YTL kredi kullandığını belirterek, "Bloke oranları yüzde 3'ten yüzde 1'e düşürüldü. Merkez birliğimizin yeniden yapılandırma sürecine başlatmış olduğu iyileştirmeler sonucunda kredi kullanan esnaf ve sanatkarlarımızdan kesilen ve yüzde 3 olan bloke sermaye yüzde 1'e indirilmiştir" dedi.

Şu anda Türkiye'de ticaret yapanların çoğunun enflansyonsuz bir ticaretin nasıl olduğunu bilmediklerine dikkat çeken AK Parti İzmir Milletvekili Mehmet Tekelioğlu, "Benden biraz küçük olanlar enflasyonsuz ticari bir hayatın nasıl olduğunu bilmezler çünkü Türkiye 1975 sonrası büyük bir enflasyon baskısı altına girdi. İşte bizim şu anda Türkiye'de yapmaya çalıştığımız enflasyonsuz bir ticarete dönme çabasıdır. Eskiden çok mal alıp onu tutarak veya ev ve araba alınarak ticaret yapılıyordu fakat şimdi bütün varlıklarımızı sermayeye katmamız gerekmektedir. İşte Türkiye bunu yaşıyor. Dönüşüm içerisindeyiz. Bizim istikrar dediğimiz şey budur" diye konuştu. Kredi ve kefalet kooperatifleri hakkında son yapılan faaliyetlerden kısaca bahseden Tekelioğlu, faiz oranlarının 2002 yılında yüzde 60 civarındayken 2006 yılında yüzde 13'e kadar gerilediğini belirterek şunları söyledi:

"Hipermarket ve süpermarket sorunlarını hepimiz biliyoruz fakat şunu bilmemiz gerekir ki, biz asla bu büyük marketleri kapatamayız. Bundan dolayı esnaf ve sanatkarlarımızın bu büyük marketlerle rekabetlerini sağlayabilecek aktiviteleri güçlendirmemiz gerekmektedir. Mesela Kemeraltı Çarşısı'na bir yeraltı otoparkı yapılabilir. Ben İzmir Büyükşehir Belediyesi'nden bu konu üzerinde çalışmalarını tavsiye edebilirim. Esnafa bu tür kolaylıklar yapılmalıdır" diye konuştu.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ni (KKTC) bütün dünyaya AK Parti hükümetinin tanıttığını savunan AK Parti İzmir Milletvekili Mehmet Tekelioğlu, "Biz KKTC'den ne bir asker çektik ne de bir karış toprak verdik. Biz AB'yi önümüze hedef olarak koyduk. Fakat Kıbrıs bunun önünde bir engel olarak görülüyorsa biz bu engeli kaldıracağız ve ülkemizin menfaati üzerine çalışmalar yapacağız" dedi.

Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri Merkez Birliği Genel Başkanı Aldülkadir Akgül, "Siyaset bizim içimizde dikkatli konuşmak lazım. Hükümet esnafa hiçbir şey yapmaz, yapmak mecburiyetinde de değil çünkü sizin esnaf başkanı olarak esnafın sorunlarını görmeniz ve bu sorunları hükümete iletmeniz gerekir" diye konuştu. Hipermarketlerin ve süpermarketlerin çığ gibi büyüdüğünü söyleyen Başkan Akgül, "Büyük marketler artık karşı konulmaz bir hal aldılar. Ben Türkiye'de bu süper ve hiper marketlere karşı yasa çıkaracak bir babayiğit tanımıyorum. Çünkü sen adama Ankara'nın göbeğinde 20 bin dönüm arazi verip, sonra 'çık git' diyemezsin. Ancak bazı önlemler alınabilir. Mesela bu mağazaların akşam saat 17.00'den sonra kapatılması ve Pazar günleri kapalı olmaları öngörülebilir" dedi.

Türkiye'de yabancıların sermaye paylarının yüzde 20 olduğunu dile getiren Akgül, "Halk Bankası Türkiye'nin en büyük kuruluşlarından biri, eğer bu bankayı da özelleştirirseler yüzde 20 olan yabancı sermaye oranı yüzde 40'lara çıkacak. Türkiye'de bu kuruluşu alacak yerli sermaye olmadığına göre bunu yabancılar alacak. Halk Bankası'nın yabancılara satılması ve özelleştirilmesi çok tehlikelidir. Gerçi benim imzam olmadan satamazlar. Çünkü bu bankanın müşteri potansiyelinin yüzde 85'ini biz oluşturuyoruz. Yani bu banka yıllık 1 katrilyon kar ediyorsa bunun 800 trilyonu esnaflardan sağlanıyor" ifadelerini kullandı.

(KA-YK-OK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title