Haberler

İzmir Dünya Sanat Günü'ne ev sahipliği yapacak

Güncelleme:

Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi ev sahipliğinde 15 Nisan Cuma günü yapılacak olan "Dünya Sanat Günü" kutlamaları kapsamında birçok sanatçı bir araya gelecek.

Meksika'da 2011'de yapılan UNESCO AIAP 17. Dünya Sanat Dernekleri Genel Kurulu'nda Türkiye'yi temsil eden UPSD Başkanı Bedri Baykam, Türk delegasyonunun önerisini açıklayan bir sunum yaptı. Baykam'ın, Leonardo da Vinci'nin doğum günü olan 15 Nisan'ın Dünya Sanat Günü olarak kutlanması önerisi kurul tarafından kabul edildi.

Ege Bölgesi Görsel ve Plastik Sanatlar Derneği ve UPSD'nin İzmir Büyükşehir Belediyesi işbirliği ile düzenleyeceği Uluslararası Katılımlı Disiplinlerarası Karma Sergi aynı zamanda ünlü İtalyan sanatçı Leonardo Da Vinci'nin doğum gününde başlayacak.

Dört yıldır kutlanan Dünya Sanat Günü'ne Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi 2016'da ev sahipliği yapacak. İzmir Büyükşehir Belediyesi işbirliği ile gerçekleşecek olan sergi ücretsiz olarak gezilebilecek.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Ahmed Adnan Saygun Leonardo Da Vinci Türkiye Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title