Haberler

İtalyan Polisi, Libya'dan Akaryakıt Kaçakçılığı Yapan Şebekeyi Çökertti

Libya'dan kaçırdıkları akaryakıtı, İtalya üzerinden Avrupa'nın çeşitli ülkelerine dağıtan bir şebeke çökertildi. İtalya'nın güneyindeki Katanya Savcılığı'nın bir yıldır yürüttüğü soruşturma kapsamında Finans Polisi'nin açık denizde çarşamba günü düzenlediği operasyonda dokuz kişi gözaltına alındı.

Polis kamerasıyla da yasadışı eylemleri belgelenen şüphelilerin altısı sorgularının ardından tutuklanırken, üçü ev hapsine alındı. Suç örgütünün, Trablus'un 40 kilometre güneyinde yer alan Zaviye Rafinerisi'ndeki Libya Ulusal Petrol Şirketi'ne (NOC) ait akaryakıtı çaldıkları ve bu akaryakıtı küçük teknelerle Malta'ya taşıdıktan sonra ülke açıklarında büyük gemilere aktararak İtalya'ya ulaştırıldıkları belirtildi.

Şebeke: İtalyan mafyası, Libyalı askerler ve Maltalılar

Tutuklananlar arasında, şebekenin "Patron" lakaplı Libyalı lideri Fahmi Mousa Saleem Ben Khalifa ve Maxcom Bunker adlı İtalyan petrol şirketinin üst düzey yöneticisi Marco Porta'nın da bulunduğu açıklandı. Ben Khalifa'nın, uyuşturucu kaçakçılığından 15 yıl hapse mahküm edildiği ve Muammer Kaddafi'nin devrilmesinin yarattığı karışıklıkta Libya'daki cezaevinden 2011 yılında kaçtığı aktarıldı. Örgütün içinde İtalyan mafyasından üyeler, Libyalı askerler ve Maltalılar'ın da bulunduğu kaydedildi.

Şikayetçi, enerji devi ENI

İtalyan basını, bu şebekeye yönelik soruşturmanın, İtalyan enerji devi ENI'nin şikayeti üzerine başlatıldığını yazdı.

Başsavcı Carmelo Zuccaro, şimdiye kadar 30 milyon euro değerinde kaçırıldığı belirtilen akaryakıtın, arabalarda değil gemilerde kullanımının uygun olduğunu belirtti.

Bu sıvı yakıtın, yüzde 1'den az kükürt içerdiğini anlatan Zuccaro, "Dolayısıyla gemi yakıtı dışında kullanılmamalı. Ancak bu yakıt, çökerttiğimiz şebeke üzerinden şehirlerdeki sıradan benzin istasyonlarına dağıtılıyordu. Yani çoğumuz bu yakıtı bilmeden satın almış olabiliriz" diye konuştu.

Yakıtın, özellikle İtalya, Fransa ve İspanya'daki istasyonlara dağıtımının ise görünüşte yasal olan İtalyan şirketi Maxcom Bunker'in paravan olarak kullanılarak yapıldığı paylaşılan bilgiler arasında. Şebekenin bu akaryakıtı, pazar fiyatının yüzde 60 altında istasyonlara sattığı da kaydedildi. - Roma

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Katanya İtalya Libya Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title