Haberler

İtalya yeni korona dalgası nedeniyle kapanmaya gidiyor! Ülkenin yarısı karantinaya alınacak

Güncelleme:

İtalyan hükümeti, korona salgınında son dönemde vaka sayılarında yaşanan artış üzerine kısıtlamaları sıkılaştırırken, 15 Mart tarihinden itibaren 10 bölgede kırmızı, 9 bölgede ise turuncu bölge uygulaması yürürlüğe girecek. Avrupa ülkesindeki bu gelişme, İtalya'nın birkaç ay önce olduğu gibi yeniden tam kapanmaya doğru gittiği yorumlarına neden oldu.

İtalya'da koronavirüs salgınında son dönemde vaka sayılarında yaşanan artış nedeniyle kısıtlamalar ülke genelinde sıkılaştırıldı. Bakanlar Kurulu'nun imzaladığı kararnameye göre, 15 Mart tarihinden itibaren 10 bölgede kırmızı, 9 bölgede ise turuncu bölge uygulaması yürürlüğe girecek.

PASKALYA'YI KISITLAMADA GEÇİRECEKLER

Kararnamenin imzalanmasının ardından ülkede sarı bölge kalmazken, sadece Sardunya Adası'nda beyaz bölge tedbirleri uygulanacak. Önümüzdeki 6 Nisan'a kadar geçerli olacak tedbirler kapsamında, 2-5 Nisan tarihleri arasında kutlanacak Paskalya bayramında tüm ülkede kırmızı bölge kısıtlamaları geçerli olacak.

BULAŞMA DEĞERİ ARTTI

İtalya Sağlık Yüksek Kurulu, haftalık pandemi değerlendirmesinde, bulaşma endeksi Rt değerinin ülke çapında son bir hafta içinde 1.06'dan 1.16'ya yükseldiği açıklanmıştı. Kurul, her 100 bin kişi arasında vaka görülme sayısının 225.64'e çıktığını duyurdu. Yoğun bakım ünitelerindeki doluluk oranın ise bir haftada yüzde 26'dan yüzde 31'e yükselerek kritik eşiğin aşıldığı açıklandı.

YENİ DALGA YAŞANIYOR

İtalya Başbakanı Mario Draghi, başkent Roma'daki Fiumicino Havalimanı'ndaki aşı merkezine yaptığı ziyarette vaka sayısında yeni bir dalga yaşandığını açıklamıştı.

Kaynak: Haberler.com / Dünya

İtalya Dünya Haberler

Bakmadan Geçme

Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 26 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 26 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 26 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Galatasaray'ın Adana Demirspor kamp kadrosu! Kadroda kimler var? Hudutsuz Sevda nerede çekiliyor? Hudutsuz Sevda setleri nerede? Brighton Manchester City maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Brighton Manchester City maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti?
500

Yorumlar (6)

Eren:

Türkiye şu anda İtalya ile aynı durumda ve Türkiye''deki vaka sayıları artış oranları vs ki Türkiye''deki vatandaşların hiçbir şekilde dikkat etmemesini de göz önüne alırsak Türkiye''yi vaka sayısı bakımından İtalya''yı ikiye katlayacaktır emin olun ! Esneme getirildiğinde vaka sayısı 9 bi iken şu anda günlük 15 bin oldu vaka sayısı arttıkça ölüm sayısı da artacak hastaneler de dolacak akıl mantık işi değil tekrar tam kısıtlama için ne bekleniyor acabaa yaa nee aşı falan fayda etmıyor kesınlık

9
4
yanıtYanıtla
Hazal şaibe:

Amin allahım bu hastalıktan ders almayan kim varsa vurdum duymaz hepsi eve kapansın, heryer kırmızı olsun. Kurtulamadınlar, kadınlar ve çocuklar hariç.

1
4
yanıtYanıtla
Abuş:

Aşının fayda etmediğini nerden cikardin. Daha aşı vurulanlardan ölen yok. Aşı olunca hastalık yok olacak diye bir şey yok zaten. Mesele ölümü önlemek. Bu kadar karamsar olmayalım. İnşaallah bu gecenin de bir sabahı olacak. Tedbir ve umutla...

1
3
yanıtYanıtla
Almanya:

Yorulduk artık bunaldık biz neyse ama çocuklar dayanamıyor normalleşelim artık

2
1
yanıtYanıtla
Aşı:

Aşı nerde hükümet taraftarları herşey yolunda defikçe aşı gerçeği ortaya çıkmaz

1
2
yanıtYanıtla
Aylegül altıbaş:

İnşallah allahım , sen cinayet işleyeni serbest bırakanı, suçluları serbest bırakanı, hak yiyeni, iftira atanı, dedikodu yapanı, eşini aldatanı, haram yiyeni, haksızlık yapanı, yalan söyleyeni, yalan haber yayanı halkını dolandıranı, faiz yiyeni, haksız zengin olanı, kendi adamını işe alanı, kadınlara ayrımcılık yapanı, sapıkları, hırsızları , hayvanlara eziyet yapanları, böyle dermansız hastalıklarla öldür sakat bırak, neslini kurut, iyi insanları bunlardan koru. Yaptıkları planları ters çevir, kötü niyetlilerin canlarını al, dini kullananları hadtalığın pençesine düşür. Amin Amin Amin

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title