Haberler

İstiklal Marşı'nın Kabulü 96.Yılında Urla'da Kutlandı

Güncelleme:

İstiklal Marşının kabul edilişinin 96. Yılı ve Mehmet Akif Ersoy'u anma günü Urla'da düzenlenen törenle kutlandı.

Urla Kaymakamlığının düzenlemiş olduğu programı Urla İmam Hatip Ortaokulu hazırladı. Programa Urla Kaymakamı Murat Sefa Demiryürek, Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar, Garnizon Komutanı adına Denizci Albay M. Volkan Tekgül, İlçe Milli Eğitim Müdürü İzzet Gündüz, sivil toplum örgütleri ve siyasi parti temsilcileri, oda başkanları ve vatandaşlar katıldılar.

Hakan Çeken Kültür Merkezi'nde düzenlenen program, Urla İmam Hatip Ortaokulu öğretmeni Nalan Karsdağlı'nın günün anlam ve önemini belirten konuşmasıyla başladı. Milli marşların milletlerin kahramanlık destanları olduğunu söyleyen Karsdağlı, Yüce Türk milletinin Mustafa Kemal Atatürk gibi kahraman bir asker, Mimar Sinan gibi büyük bir mimar, istiklal marşını yazacak kadar vatan sevgisiyle dolu olan Mehmet Akif Ersoy gibi büyük bir şair olduğunu söyledi.

Düzenlenen İstiklal Marşı'nın kabulü ve Mehmet Akif Ersoy konulu liseler arası kompozisyon, ortaokullar arası şiir ve ilkokullar arası İstiklal Marşı'nı güzel okuma yarışmalarında dereceye girenlere ödüllerini Urla Kaymakamı Murat Sefa Demiryürek, Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar, Denizci Albay M. Volkan Tekgül ve İlçe Milli Eğitim Müdürü İzzet Gündüz verdi.
Program öğrencilerin Mehmet Akif Ersoy'un eserlerini seslendirmeleri ile sona erdi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Mehmet Akif Ersoy Sefa Demiryürek Sibel Uyar Urla Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title