Haberler

İstanbullular Uyarıya Kulak Verdi, 4 Günde 200 Bin Metreküp Su Tasarrufu Sağlandı

Su Tasarrufu Konusunda Yaptıkları Çağrıyı İstanbulluların Dikkate Aldığını Söyleyen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, 200 Bin Metreküp Su Tasarrufu Sağlandığını Açıkladı.

Su tasarrufu konusunda yaptıkları çağrıyı İstanbulluların dikkate aldığını söyleyen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, 200 bin metreküp su tasarrufu sağlandığını açıkladı.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, ''C40 Büyük Kentler İklim Zirvesi''ne katılmak üzere bugün New York'a gitti. Topbaş, hareketi öncesi Atatürk Havalimanı VIP Salonu'nda yaptığı açıklamada, ''küresel ısınma'' ve ''iklim değişikliği'' gibi konuların ele alınacağı zirveye katılmak için ABD'ye gittiğini belirtti. Bu toplantının 2005 yılında Londra'da yapılan birinci zirvenin devamı niteliğinde olduğunu ifade eden Topbaş, "New York'ta Bill Clinton Vakfı'nın Büyük Kentler İklim Zirvesi'ne

katılacağım. Bilindiği gibi dünyada ekolojik bir problem var. Kıyametten bahsediliyor. Çevre kirliliği konusunda en büyük etken yüzde 90'lar seviyesinde büyük kentler. Çünkü bu yoğun yaşam alanları içerisinde maalesef dikkatli olunmadığı takdirde çevreye oldukça ciddi problemler oluşmakta" diye konuştu.

İstanbul'da bu yıl son yüzyılın yüzde 40 fazlasıyla en büyük kuraklığının yaşandığını söyleyen Topbaş, "Mevsim yağışlarını görmedik. Çevre problemlerimiz bizim de var. Orada bilgi ve deneyim çalışmaları yapılacak. Üzerinde müzakereler yapılacak buna inanıyorum. Biz de burada yaptığımız farklı çalışmaları orada anlatacağız" dedi.

Gazetecilerin İstanbul'da olası su sıkıntısı ile ilgili sorularını da cevaplayan Topbaş, İstanbul halkına teşekkür ederek, İstanbullunun 200 bin metreküp su tasarrufu sağladığını ifade etti. Topbaş, yüzde 25 (525 bin metreküp) su tasarrufu başarıldığında İstanbul'un su problemi kalmayacağına dikkat çekerek şunları söyledi:

"Melen bu yıl içersinde birinci etabı gelecek. Biz İstanbul'u susuz bırakmayacağız. Şunu açıkça söyleyebilirim, İstanbullulara teşekkür ediyorum. Yüzde 25 tasarruf istemiştim. 4 gün içinde yüzde 10 tasarruf geldi. 200 bin ton günlük su kullanımında azalma oldu. Bu İstanbullunun duyarlılığıdır. Bu duyarlılık devam ederse, yani kullanımımızı yüzde 25 daha eksiltirsek su kesintisine hiç girmeden problemi atlatırız".

Bu yıl için su rezervinin yeterli olduğunu söyleyen Topbaş, mutlaka kaynakları dikkatli kullanmak ve tasarruflu olmak gerektiğini belirterek konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Yaklaşık yüzde 25 tasarruf 500 bin metreküp yapar. Bu müthiş bir şeydir. Şu anda 200 bin metreküp. Bu şu anlama geliyor. 73 milyon metreküplük bir baraj demek. Bunu elde etmek için de 225 trilyon yatırım yapmak gerekiyordu. Bu kadar büyük bir tasarrufu gayet basitçe. Vatandaşımızın duyarlılığı böyle bir maliyetten de bizi kurtarmış oldu. Ben vatandaşlarıma güveniyorum. Bunu birlikte başaracağız. Su kesintisine girmeden sıkıntıyı aşarız".

Büyük Şehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, ayrıca İstanbul'da bundan böyle yapıların çatısını bahçe çatı olarak yapmayı planladıklarını belirterek, "KİPTAŞ bunu başlattı. Bu örnek olacak. Atık suları kontrol etmekte de başarılıyız. Deniz sularını temizlemekte başarılıyız. Hepimizi bu yüzyılda çevreci olması gerekir" dedi.

(TC-ED-ÖK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Fuşya rengi nasıl elde edilir? Fuşya hangi renklerin karışımı ile yapılır? Turuncu nasıl elde edilir? Turuncu hangi renklerden oluşur, guaj boya ile nasıl yapılır? 5 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 5 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 5 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 5 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 5 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Kahverengi nasıl elde edilir? Guaj ve akrilik boya ile kahverengi nasıl yapılır? 6 Mayıs Pazartesi 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 6 Mayıs burç yorumları nedir? Real Madrid şampiyon mu oldu? 2024 İspanya La Liga şampiyonu kim oldu? Samsunspor Trabzonspor maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Samsunspor TS maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Manchester City Wolverhampton maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) M.City Wolverhampton maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title