Haberler

Prof. Dr. Emin Darendeliler hayatını kaybetti

Güncelleme:

Türk Radyasyon Onkolojisi Derneği kurucularından ve başkanlarından İstanbul Üniversitesi Onkoloji Enstitüsü öğretim üyesi Prof. Dr. Emin Darendeliler hayatını kaybetti.

Türk Radyasyon Onkolojisi Derneği kurucularından ve başkanlarından İstanbul Üniversitesi Onkoloji Enstitüsü öğretim üyesi Prof. Dr. Emin Darendeliler bu akşamüzeri evinde rahatsızlandı. Darendeliler için eve sağlık ekipleri yönlendirildi. Darendeliler, yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti. Prof. Dr. Emin Darendeliler'in kalp krizi sonucu hayatını kaybetti.

"CAMİAMIZCA SEVİLEN EMİN HOCAMIZA RAHMET DİLİYORUZ"

Türk Radyasyon Onkolojisi Derneği, Prof Dr. Emin Darendeliler'in ölümünü, "Türk Radyasyon Onkolojisi Derneği kurucularından ve başkanlarından İstanbul Üniversitesi Onkoloji Enstitüsü öğretim üyesi Prof. Dr. Emin Darendeliler'in beklenmedik vefatını duyurmaktan çok büyük üzüntü duyuyoruz. Camiamızda çok sevilen ve hepimizin kalbinde ayrı bir yeri olan Emin hocamıza rahmet, kederli ailesine sabır, dostlarına, meslektaşlarımıza ve tüm sevenlerine başsağlığı diliyoruz. Toprağı bol olsun. Işıklar içinde uyusun." diye taziye mesajı yayımladı.

EMİN DARENDELİLER KİMDİR?

Prof. Dr. Mehmet Emin Darendeliler 3 Aralık 1955'te Amasya'da doğdu. İlkokulu Amasya Atatürk ilkokulunda, ortaöğretimi ise Galatasaray Lisesi'nde tamamladı. 1980 yılında İ.Ü. İstanbul Tıp Fakültesi'nden mezun oldu. 1986 yılında İ.Ü. İstanbul Tıp Fakültesi Radyoloji (Radyasyon Onkolojisi ve Radiodiagnostik) Anabilim Dalında uzman oldu. 1989 yılında İ.Ü. Onkoloji Enstitüsü Klinik Onkoloji Anabilim Dalında Yardımcı Doçent oldu. 1992 yılında İ.Ü. Tıp Fakültesi Radyasyon Onkolojisi Anabilim Dalında Doçent unvanı aldı. 1998 yılında ise yine İ.Ü. Tıp Fakültesi Radyasyon Onkolojisi Anabilim Dalında Profesör unvanını elde etti. 1988-1989 yılları arasında Royal Marsden Hospital Londra, Charing Cross Hospital Londra, Radyasyon Onkolojisi Bölümlerinde gözlemlerde bulundu. Darendeliler'in ulusal ve uluslararası dergilerde yayımlanmış birçok makalesi ve 5 adet kitabı bulunmaktadır. Mesleki açıdan uluslararası ESTRO, ESMO, SIOP, ASCO gibi dernek üyelikleri yanı sıra Türk Onkoloji Grubu Derneği (Yönetim Kurulu Üyesi), Türk Radyasyon Onkolojisi Derneği (Kurucu üye), AIDS Derneği ve Galatasaray Derneği üyelikleri bulunmaktadır.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

İstanbul Üniversitesi Haberler

Bakmadan Geçme

23 NİSAN NEDEN KUTLANIR? 23 Nisan'ın anlamı ne? Serenay Sarıkaya ve Mert Demir sevgili mi? EL ELE GÖRÜNTÜLENDİLER! TBMM ne zaman açıldı? 23 Nisan 1920'de açılan TBMM'nin ilk başkanı kimdir? TBMM nerede ve ne zaman açılmış? TBMM'yi ilk kim açtı? TBMM nedir? 23 NİSAN HASTANE VE ECZANELER AÇIK MI? Bugün eczaneler, sağlık ocakları, hastaneler yarım gün mü? Milli Bayramlar: Milli Bayramlarımız nelerdir? Milli bayramlarımız kaç tanedir, hangileridir? Milli bayramların isimleri ve tarihleri! Hal Ekleri nelerdir? İsmin hal ekleri nelerdir? Hal ekleri cümle içerisinde örnekler ve konu anlatımı! Kaç tane hal eki var? Hacet duası okunuşu! Hacet namazı duası nasıl okunur? Hacet duası nasıl yapılır? Hacet duası Arapça ve Türkçe yazılışı! Galatasaray'ın kaç şampiyonluğu var? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu? Cleveland Cavaliers Orlando Magic NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 23 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! New York Knicks Philadelphia 76ers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 23 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 23 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 23 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 23 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu kimdir, mesleği ne? 4. eleme adayı kim oldu? Survivor haftanın eleme adayları ki potada kimler var 23 Nisan Salı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title