Haberler

İstanbul: Kürşad Tüzmen Bu Sene Boğazda Yüzemedi

Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen, her sene katıldığı boğaziçi yüzme yarışmasına, omzundaki sakatlık nedeniyle bu sene katılamadı. Tüzmen, yarışma sonunda düzenlenen ödül töreninde yer aldı.

Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen, her sene katıldığı boğaziçi yüzme yarışmasına, omzundaki sakatlık nedeniyle bu sene katılamadı. Tüzmen, yarışma sonunda düzenlenen ödül töreninde yer aldı.

Asya'dan Avrupa'ya 18. Uluslararası Boğaziçi Yüzme Yarışması bugün gerçekleştirildi. Aralarında yabancı yüzücülerin de olduğu toplam 400 yüzücünün katıldığı yarışma, Kanlıca'dan başlayarak Kuruçeşme'de son buldu. 6 bin 500 metrelik mesafeyi yüzen yarışmacıların güvenliğinin sağlanması için yarışlar sırasında İstanbul Boğazı deniz trafiğine kapatıldı. Yarışmada Ali Can Alaçlı 39 dakika 7 saniye 11 saliseyle rekor kırarak birinci olurken, yarışmayı Bereç Kaynak ikinci, 14 yaşındaki Hırvat Karla Sıtıc ise üçüncü tamamladı. Kazananlar için Kuruçeşme Cemil Topuzlu Parkı'nda bir ödül töreni düzenlendi.

Yarışmayı kazananlara madalyaları Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen tarafından takıldı. Tüzmen yaptığı konuşmada, "Bu yıl yarışmaya katılamadım. Omzumda bir sakatlık vardı. Eğer bu sakatlık sırasında bu yılda yarışmaya katılsaydı. Bir daha bu yarışmalar katılamazdım. Bugün hava çok güzeldi. Yüzmek için her şey idealdi. Yarışmada rekorda geldi. Bana mailler geliyor. Yarışmaya devamlı katılmamadan dolayı herkesin spora olan ilgisi arttı. Ben bu yarışmalara katıldığım için aileler çocuklarını yüzmeye başlatıyorlar. Buda benim adıma çok sevindirici bir haber. Bu yarışma Türk ticareti açısından da çok önemli. Büyük bir enerji trafiğinin yaşandığı Boğaziçi'nin reklamı oluyor. Üç tarafı denizlerle çevrili ülkemizde bu kadar az yüzücünün olması da düşündürücü" diye konuştu.

Yarışmada rekor kıran Ali Can Alaçlı, "Çok mutluyum. Rüzgar benim lehimeydi. Beni asıl mutlu eden benim antrenörüm Hakan Ekşioğlu'na ait rekoru kırmam" dedi. Yarışmada üçüncü olan Hırvat Karla Sıtıc ise, mutlu olduğunu dile getirerek, "Burada ilk defa yarışıyorum. Gelecekteki amacım olimpiyatlarda yarışmak" ifadelerini kullandı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title