Haberler

İstanbul'da trafik denetimlerinde "uyuşturucu kiti" kullanılmaya başlandı

Güncelleme:

İstanbul'da trafik denetimlerinde teknik cihazlarla uyuşturucu test kitleri kullanılmaya başlandı. Uyuşturucu madde etkisinde araç kullandığı belirlenen 8 kişiye para cezası uygulandı ve sürücü belgeleri 5 yıl süreyle geri alındı.

İstanbul Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri, kentte 16-17 Ekim'de "alkol ve uyuşturucu madde etkisinde araç kullanımı" ile ilgili denetim gerçekleştirdi.

Denetimde, 0,50 promilin üzerinde alkollü araç kullanmaktan 259 kişinin sürücü belgesi geçici süre geri alındı, 174 araç trafikten men edildi.

UYUŞTURUCU TEST KİTLERİ İLK KEZ KULLANILMAYA BAŞLANDI

Ayrıca Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekiplerince denetimlerde teknik cihazlarla uyuşturucu test kitleri kullanılmaya başlandı.

Denetimde, uyuşturucu madde etkisinde araç kullanan 8 kişinin, test sonucunun pozitif çıkması üzerine savcılık talimatıyla alınan kan veya idrar numuneleri doğrultusunda, sürücü belgeleri 5 yıl süreyle geri alındı, her sürücüye 6 bin 333 lira idari para cezası uygulandı.

İstanbul'da trafik denetimlerinde 'uyuşturucu kiti' kullanılmaya başlandı

Kaynak: AA / Güncel

İstanbul Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (26)

KADİR:

geç kalınmış bir uygulama. . bu uygulamanın en kısa zamanda yurt genelinde yaygınlaşması gerekir diye düşünüyorum. bu sayede uyuşturucu etkisi ile meydana gelebilecek kazaların bir nebze önüne geçilebilir.

21
0
yanıtYanıtla
metin:

çok güzel şimdi Narkomanlar düşünsün gerçekten süper uygulama başka türlü Adam olmaz Bazı kişiler

15
0
yanıtYanıtla
adsız:

kadın şöförlere yapamayacağınız için.

1
12
yanıtYanıtla
kan alırlar kamil kan:

sen bilemezsin bazı şeyleri

yanıt1
yanıt0
Küfürbaz haydo:

Kafadan saç örneği olmaz mı adsız kardeş selamlar.

yanıt1
yanıt0
6.FİLO:

ADSIZ Malın en önde gideni geri zekalının biri olduğu yorumlarından çok net belli. elekten geçmiş süzme kamil.

yanıt1
yanıt0
MUSTAFA SABUNCUOĞLU:

alkol ve cezalardan para toplama işi yetmemiş olmalı

3
4
yanıtYanıtla
vatandaş:

devlet yine boş işlerle uğraşıyor bir kere daha denediler beceremedi memurlar kullanmayı uyuşturucu testi hemen yapılabilen bir şey değil ki bu alete güvenilmez yine ilk okul mezunu memurlar yüzünden bir sürü kişinin başı yanacak devlet uğraşacak birşey bulamadı heralde internet kapanıyordu ne oldu yunan gazetesi küfür etti bunlarla uğraşsa yaa e zor tabi bunlar

2
4
yanıtYanıtla
most wanted:

daha önceden de bu uygulama vardı. makineler hep hata verdi. bir sürü magdur oldu. hayatında uyuşturucu görmemiş insanlar kokainman ilan edildi. mahkemelerde yıllarca aklanmaya çalıştılar. en sonunda aklandılar ve makineler toplanıp üreticiye iade edildi. ama devlet bir pardon bile demedi.

4
1
yanıtYanıtla
Neriman:

Geç kalınmış bir karar

5
0
yanıtYanıtla
Tüm 26 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title