Haberler

Ağlayarak kira yardımı isteyen çiftin ev sahibi oldukları ortaya çıktı

Güncelleme:

Dün akşam vatandaşların cep telefonu kamerasıyla kaydettiği görüntülerde, yaşlı bir çiftin kar altında ağlayarak kira yardımı talep etmesi, izleyenleri kahretmişti. Ataşehir Kaymakamlığı, sosyal medyada yayımlanan videoda kira yardımı isteyen çiftin ev sahibi olduğunu, engelli maaşı ve bir yıldır da elektrik ve kömür desteği ile nakdi yardım aldığını bildirdi.

İstanbul'da günlerdir beklenen kar yağışı, dün akşam saatlerinde başladı. Kar yağışı etkisini sürdürürken, sosyal medyada paylaşılan bir video gündeme oturdu. Kadıköy'de çekildiği belirtilen videoda, yaşlı karı kocanın soğuk havada yardım talebinde bulunduğu görüldü.

SOSYAL MEDYADA GÜNDEM OLDU

Yaşlı adam, balkondaki vatandaşlara doğru "Kiramıza yardım eder misiniz? 2 aydır kiramızı ödeyemiyoruz" diye bağırdı. Bu sesi duyan vatandaşlar balkona çıkarak, üzücü anları kayıt altına aldı. Yaşlı çiftin, yardım talep ettikleri sırada ağladıkları da duyuldu. Bu anlar sosyal medyada da kısa sürede gündem oldu.

EV SAHİBİ OLDUKLARI ORTAYA ÇIKTI

Ataşehir Kaymakamlığı tarafından yapılan açıklamada, dün sosyal medyada sıkça paylaşılan "Kiramızı ödeyemiyoruz lütfen bize yardım eder misiniz? Çok zor durumdayız." içerikli videoda yer alan kişilerle ilgili çalışma gerçekleştirildiği belirtildi. Görüntülerde yer alan çiftin, Ataşehir'de ikamet eden 43 yaşındaki F.D. ile 49 yaşındaki H.K. olduğu bildirilen açıklamada, birlikte yaşadıkları dairenin F.D. adına kayıtlı bulunduğu ifade edildi.

ENGELLİ MAAŞI VE NAKDİ YARDIM ALMIŞLAR

Açıklamada, F.D'nin aylık 991 lira engelli aylığı ve 91 lira elektrik tüketim desteği aldığı, ayrıca son bir yılda kendisine Kaymakamlık tarafından 1700 lira nakdi yardım yapıldığı kaydedildi. Engelli aylığı olarak 661 lira alan H.K. isimli kadına ise son bir yılda Kaymakamlıkça 1611 lira nakdi yardım yapıldığı belirtilen açıklamada, bu kişilerin toplamda 1652 lira engelli aylığı aldığı bildirildi.

İDARİ İŞLEM YAPILDI

Açıklamada, son bir yılda 4 bin 403 lira nakdi yardım ile kömür desteği de sağlanan F.D. ve H.K. hakkında "dilencilik yapmak ve yaptırmak" eylemlerinden birçok kez idari işlem yapıldığı kaydedildi.

Kaynak: AA / Güncel

Ataşehir Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

25-26 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Zaha neden yok? Adana Demirspor maçında Zaha neden yok, sakat mı, cezalı mı, yedek mi? Orlando Magic Cleveland Cavaliers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! LA Lakers Denver Nuggets NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 24 Nisan Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki! Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 25 Nisan Euro kaç lira? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi!
500

Yorumlar (43)

Melih Kılaç:

Aga durum cok vahım yemınle ınsan olanın aklına gelmez bu drum.Ben artık bu sol zıhnıyetın ınsan olmadığına kanaatim yüzde yüz oldu.Uzaydan mı geldı bunlar yemın ederım bunlar bızım aklımıza hayalemıze gelmeyecek yalanlar atıyorlar.O zaman bızım de stratejımız ınsanlık dışı olur Not:susturuculu

152
61
yanıtYanıtla
mustafa Kuran:

Vicdanı kalmayanlar vicdanı olanlara sömürmeye başladı. Yaşını almış insanlara bak. Devlet kimlere yardım yapıyor bunlaramı yapmamış vicdansızın acıma politikası, buyurun vicdanlılar

181
21
yanıtYanıtla
Brütüs:

Bunları birileri mi tuttu. Neden böyle davranıyorlar. Görüntüleri kim çekti. Kim basına servis etti. Bu iş para ile açıklanamaz.

157
16
yanıtYanıtla
Büsü:

Aç olmanıza değil ama açım denilmesine dayanamayanlara sormak lazım!.. Polis zoruyla valinin huzuruna çıkar ve evim barkım var, yardım alıyorum nankörlük ettim dedirtirler insana!!

yanıt6
yanıt7
Seder Dere:

Varsa oyke bir seyleri aldiklari ev aldiklari yardimlari resmi sekilde yayinlasin resmi belgelerle yayinlasinlar yok bana inandirici gelmedi belediye valilik aciklama yapiyorsa belgede yayinlasin milletin gercegi gormesi lazim lafla olmuyor kimi diyor yalan kimi gercek biz de arada kaldik

57
90
yanıtYanıtla
Zafer Toy:

Bu dilencilere inanırken kira kontratını göstermesini istedin mi? Çok merak ediyorsan git Ataşehir kaymakamlığına sana belgeleri göstersinler....

yanıt66
yanıt12
Abdulkadir Ozen:

Bir yılda 4 bin 3 yüz lira yardım nedir ki bir asgari ücret tutarı bir yıllık yardım.İnsan bunu söylemeye utanır bu insanlar birde özürlüymüş. ,

45
84
yanıtYanıtla
Serdal Kasapoğlu:

Engelli maaşı ne kadar biliyor musun. İki tane engelli maaşı ne yapar onu biliyor musun.

yanıt61
yanıt7
fatih akkurt:

kişi toplamda 1652 TL özürlü aylığı ve son bir yılda 1700 1611=3311 TL nakdi yardım almışlar. Hadi bu nakdi yardımı 12’ye bölelim ve 275 TL aylık nakdi yardım aldıklarını hesaplarsak 1652 275=1927 TL. Velev ki sahtekar olsunlar, zaten1927 TL ile bu insanlar yaşayamazki. Üstelik şahıslar özürlü ve bir iş yapma imkanları da yok.

yanıt1
yanıt6
Murat Çalışan:

Abi öyle bir dönemdeyizki kim ağlıyorsa kim açız diyorsa zengin lüks hayat yaşadığu ortaya çıkıyor

122
6
yanıtYanıtla
Tüm 43 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title