Haberler

İslahiye Üzümü ve Biberi"Ne Festival

Gaziantep'in İslahiye ilçesinde 50 bin dekar alanda tarımı yapılan ve 100 bin ton rekolte beklenen üzümle, 25 bin dekarda üretimi gerçekleştirilen ve 12 bin 500 ton ürün beklenen biber için geleneksel "Üzüm ve Biber Festivali'nin birincisi düzenlendi.

İslahiye Belediyesince gerçekleştirilen festivalin açılış töreni Demokrasi Meydanı'nda yapıldı.

İki gün sürecek festivalin açılışına Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Mehmet Karayılan, İslahiye Kaymakamı Ramazan Yıldırım, 106. Topçu Alayı Komutanı Topçu Albay Metin Aydın, İlçe Emniyet Müdürü Bedrettin Sarıtaş, İslahiye Ticaret Odası Başkanı Selahaddin Türkmen, siyasi partilerin ilçe başkanları ve vatandaşlar katıldı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Şahin, yaptığı konuşmada, üzüm ve biberin tanıtılmasının önemini belirtti.

Fatma Şahin, yerel ürünleri daha çok üretmek, korumak, tüketmemiz ve satmak gerektiğini dile getirdi.

Uluslararası Antep Fıstığı Festivali'nin 10'uncusunu gerçekleştirdiklerini vurgulayan Şahin, Gaziantep'in Antep fıstığının yanı sıra ilçelerindeki diğer bazı ürünlerle de öne çıktığına işaret ederek, "Bir tarafta Nizip'in zeytini geliyor. Bu tarafa bakıyorsunuz, İslahiye'nin üzümü ve biberi geliyor. Araban'a bakıyorsunuz Kastamonu'nun sarımsağıyla yarışıyor. En büyük hazine. Altınımız yok ama yeşil altın, Antep fıstığı burada, kırmızı altın, biber burada, sarı altın üzüm burada... Bu toprağın gücüne sonuna kadar güveniyorum." diye konuştu.

İslahiye Belediye Başkanı Kemal Vural'ın üzüm ve bibere teşvik talebini karşılayacaklarını belirten Şahin, İslahiye'ye altyapı yatırımlarının devam ettiğini anlattı. Şahin, ilçenin teşvik ve yatırımlarla bölgenin merkezi olacağını aktardı.

Bölgeye devletin en büyük yatımının geleceğini vurgulayan Şahin, İskenderun Limanı'na ulaşmak için 4 büyük tünel yapılacağını belirtti.

Şahin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde çalışmaları aşkla, şevkle sürdürdüklerini söyledi.

Festivali düzenleyenlere teşekkür eden Şahin, 2019 seçimleri geldiğinde milletin huzuruna yeniden geldiklerinde "cıncık gibi tertemiz", birinci sınıf asfaltıyla, bütün yer altı hizmetlerini almış, kültür ve turizmde kendini kanıtlamış bir kent olacaklarını aktardı.

Şahin, 2019'da Yesemek Açık Hava Müzesi'nin UNESCO listesine girmiş olacağını, Zincirli Höyük'ün sesini bütün dünyaya duyurmuş olacaklarını dile getirdi.

Üzüm üreticilerine soğuk hava deposu ve yüzde 50 hibe desteği sözü

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Karayılan da Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının çiftçilerden gelen sulama ekipmanı talebi için yüzde 50 hibe desteği olduğuna dikkati çekti.

Karayılan, üzüm üreticilerine soğuk hava deposu, işletme kurmak isteyenlereyse yüzde 50 hibe desteği sağlayacaklarını vurguladı.

İslahiye Belediye Başkanı Vural ise üzüm ve biberin ilçe ekonomisini ayakta tutan en önemli iki ürün olduğunu belirtti.

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Şahin ve AK Parti Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar'a tarım ürünlerine destekleri için teşekkür eden Vural, yürüttükleri bazı projeleri anlattı.

Konuşmaların ardından "en güzel üzüm ve biber" yarışmalarında ürünleri dereceye giren 3 üreticiye Başkan Şahin tarafından hediyeler verildi.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi bandosu mini bir konser verdi, halk oyunu ekipleri gösteri yaptı.

Daha sonra sanatçılar Mustafa Açıkses, Mehmet Yakar ve Eda Doğanay şarkılarını seslendirdi.

Hasadı devam eden ve 50 bin dekar alanda tarım yapılan üzümden 100 bin ton, 25 bin dekarda üretimi gerçekleştirilen biberden de 12 bin 500 ton rekolte bekleniyor.

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Mehmet Karayılan Kemal Vural Edibe Şahin Kültür Sanat Haberler

Bakmadan Geçme

Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu! NİSAN AYI MEMUR MAAŞLARI ERKEN ÖDENECEK Mİ? 2024 Nisan ayı memur maaşları bayramdan önce yatar mı? 2024 seçim görevi iptal etme! Seçim sandık görevi iptal edilir mi? Sandık görevine gitmeyenlere ne ceza verilir? YKS BAŞVURU TARİHİ | YKS son başvuru tarihi ne zaman? YKS'ye nereden başvurulur? ÖSYM Başvuru ekranı! IC ENTERRA YENILENEBILIR ENERJI HALKA ARZ NE ZAMAN? Ic Enterra Yenilenebilir Enerji halka arz talep toplama başladı mı, ne zaman başlıyor? 2024 KPSS başvuruları ne zaman? Başvuru nereden yapılır? ÖSYM BAŞVURU EKRANI! Seçmen kağıdı olmadan oy kullanılır mı? Seçmen kağıdı, oy kullanırken gerekli mi? Oy kullanırken gereken belgeler neler?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title