Haberler

Irak'taki Olaylar

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: - Enbar Milletvekili Lika Mehdi ile röportaj- Kanun Devleti Grubu Milletvekili Abbas Beyati ile röportaj- Salahaddin Milletvekili Bedir Fahil ile röportaj Ulusal Güçler Koalisyonu Enbar Milletvekili Lika Mehdi, Irak ordusunun Ramadi kent merkezini terör örgütü DAEŞ'in elinden geri almak için önemli ilerlemeler kaydettiğini söyledi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: - Enbar Milletvekili Lika Mehdi ile röportaj- Kanun Devleti Grubu Milletvekili Abbas Beyati ile röportaj- Salahaddin Milletvekili Bedir Fahil ile röportaj Ulusal Güçler Koalisyonu Enbar Milletvekili Lika Mehdi, Irak ordusunun Ramadi kent merkezini terör örgütü DAEŞ'in elinden geri almak için önemli ilerlemeler kaydettiğini söyledi. Mehdi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Irak güçleri Enbar ilindeki bazı bölgelerde önemli ilerlemeler kaydetti. Bu konuda emniyet güçlerinin lojistik desteğe ihtiyacı olduğunu belirtmek istiyorum. Vilayetin iç ve dış bölgelerindeki önemli noktaların tamamen kontrol edilmesi için askeri yardıma ihtiyaç var. Uluslararası koalisyona bağlı savaş uçaklarının, DAEŞ mevzilerini bombalaması önemli bir etki yaratıyor. Önümüzdeki günlerde daha önemli başarılar da elde edilecektir" ifadelerini kullandı. Kanun Devleti Grubu Milletvekili Abbas Beyati, Salahaddin vilayetindeki Beyci rafinerisinin kurtarılması için üç koldan geniş bir operasyon başlatıldığını hatırlatarak, operasyonun gidişatı hakkında şunları söyledi: "Beyci rafinerisi ile Sınniye bölgesi teröristlerden temizlendi. ABD öncülüğündeki uluslararası koalisyon güçlerine ait savaş uçakları da DAEŞ'e ait bomba yüklü araçların imha edilmesinde büyük rol oynadı. DAEŞ saflarında ciddi anlamda kırılma yaşanıyor." Salahaddin Milletvekili Bedir Fahil ise "Ülkemiz için önemli bir rafineri olan Beyci, uzun bir aradan sonra tekrar terör örgütü DAEŞ'in elinden geri alındı. Bölgede bulunan diğer DAEŞ militanları ise güvenlik güçlerince ablukaya alınmış durumda" şeklinde konuştu.

Kaynak: AA / Güncel

Ramadi Irak Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title