Haberler

İl Kültür ve Turizm Müdürü Bilgili: "Kültürün Yanına En Çok İstanbul Yakışıyor"

İstanbul İl Kültür ve Turizm Müdürü Prof. Dr. Ahmet Emre Bilgili, İstanbul’un kültür kavramlarının yanına her şehirden daha çok yakıştığını belirterek, “İstanbul dediğimizde o kadar çok şey anlatıyoruz ki sonu yok” dedi.

İstanbul İl Kültür ve Turizm Müdürü Prof. Dr. Ahmet Emre Bilgili, İstanbul'un kültür kavramlarının yanına her şehirden daha çok yakıştığını belirterek, "İstanbul dediğimizde o kadar çok şey anlatıyoruz ki sonu yok" dedi.

İstanbul İl Kültür ve Turizm Müdürü Prof. Dr. Ahmet Emre Bilgili, Marmara Belediyeler Birliği tarafından düzenlenen "İstanbul Dersleri" ana başlıklı bilimsel eğitim programları kapsamında "Küresel Şehirlerin Geleceği ve Kültür: İstanbul Örneği" konulu seminer verdi. Marmara Belediyeler Birliği'nde gerçekleşen seminere birlik üyesi belediyelerin yönetici ve personelleri katıldı. "İstanbul Dersleri" programı kapsamında seminer veren Bilgili, Avrupa'dan küresel şehirlerle İstanbul arasında karşılaştırmalı analiz ve bilgiler sundu.

"Şehirde yaşamasına rağmen kültürle ilişkisini sağlam kurmayan, bizim acımızdan negatif bir unsurdur" diyen Bilgili, "Şehirde yaşayanlar mutlaka kültür ile ilişkisini kuvvetli kuracak. Şehirle ilişkisini güçlü kuran bireyler hem kişilikleri itibari ile güçlü olurlar, hem sağlam olurlar, hem de bu şehre ciddi katkı yaparlar. Onun için şehir ve kültür ilişkisini hem bireysel açıdan önemsiyoruz, hem de şehri yöneten kurumlar açısından önemsiyoruz" dedi.

Şehir kavramını çok sevdiğini ve önemsediğini belirten Bilgili, "Şehir kavramı içerisinde kültür olduğu için, insanı zenginleştiren bir ortam olduğu için çok seviyorum. Kültür zaten hiç birimizin vazgeçmediği bir kavramdır. Ama şehir ve kültür kavramlarına dünyanın en iyi şehri İstanbul, her şehirden daha çok yakışıyor. Başka şehirlerde söyleyebilirsiniz. New York, Paris, Berlin, Moskova diyebilirsiniz ama bunların içinde objektif olarak baktığınızda İstanbul en çok yakışan bir isim. Çünkü İstanbul dediğimizde o kadar çok şey anlatıyoruz ki sonu yok" diye konuştu.

İstanbul'un kültürel mirasının en güzel şekilde korunması gerektiğini ifade ederek, "Her birimizin bu bilinçte olması gerekiyor. Yapılanlar var yapılamayanlar var. Eksikler ve yapılacak olanlar var. Ama hep birlikte bu bilinci taşımamız lazım" dedi. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Ahmet Emre Bilgili İstanbul Marmara Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title