Haberler

İki Çocuk Annesi Genç Çifti Projesi ile Arıcı Oldu

Hatay'ın Dörtyol ilçesinde yaşayan iki çocuk annesi Gönül Tüneyli (27), Genç Çiftçi Projesi sayesinde başladığı arıcılık işiyle evinin geçimine katkı sağlıyor.

Hatay'ın Dörtyol ilçesinde yaşayan iki çocuk annesi Gönül Tüneyli (27), Genç Çiftçi Projesi sayesinde başladığı arıcılık işiyle evinin geçimine katkı sağlıyor.

Altınçağ Mahallesi'nde ikamet eden ve eşi asgari ücretle çalışan Tüneyli, ev ekonomisine katkı sağlamak amacıyla iş arayışına girdi. Arıcılık mesleğine aşinalığı olan genç kadın, bu yönde yaptığı araştırmalar sonucunda Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının Genç Çiftçi Projesi'ne başvurarak destek istedi.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü tarafından başvurusu onaylanan Tüneyli'ye 40 kovan arı teslim edildi.

Bu sayede iş sahibi olarak evinin geçimine katkı sağlayan Tüneyli, diğer ev kadınlarına da örnek oldu.

Biri engelli iki kızı bulunan Tüneyli, yaptığı açıklamada, ailesinde arıcılıkla ilgilenenlerin olduğunu ve bu vesileyle arıcılığa yabancı olmadığını anlattı.

Arıcılık mesleğine başlamak için müracaatta bulunduğunu ve olumlu sonuçlar aldığını aktaran Tüneyli, "Allah devletimizden razı olsun, Genç Çiftçi Projesi kapsamında arılarımızı aldık, arılarımızdan da memnunuz. Şu anda kışlak dönemindeler, bakımlarını yapıyoruz. İnşallah işimi daha da ilerleteceğim." dedi.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü İhsan İnal da Genç Çiftçi Projesi'ni yaptıkları yayım faaliyetiyle ilçe halkına duyurduklarını belirterek, projesi kabul edilen Tüneyli'ye başıralar diledi.

Kaynak: AA / Güncel

Altınçağ Dörtyol Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title