Haberler

İhd İstanbul Şubesi, "Ferhat Tunç'un Gözaltına Alınması İfade Özgürlüğüne Yönelik Bir Baskıdır"

İhd İstanbul Şubesi, Sanatçı Ferhat Tunç'un Gözaltına Alınmasını Kınayarak, Hak ve Özgürlüklerin Kullanımı Üzerinde Baskı Oluşturmanın Hedeflendiğini Öne Sürdü.

İnsan Hakları Derneği (İHD) İstanbul Şubesi, sanatçı Ferhat Tunç'un gözaltına alınmasını kınayarak, hak ve özgürlüklerin kullanımı üzerinde baskı oluşturmanın hedeflendiğini öne sürdü.

İHD İstanbul Şubesi'nden yapılan açıklamada, sanatçı Ferhat Tunç'un gözaltına alınmasının düşünce ve ifade özgürlüğünün baskı ve zor kullanılarak engellenmesi olduğu belirtildi. Açıklamada, İHD üyesi olan Tunç'un Malatya Cumhuriyet Savcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında ifadesine başvurulacağı gerekçesiyle, sabah saat 06.00'da evinden, zor kullanılarak gözaltına alındığı öne sürüldü. "Türkiye'nin toplumsal sorunlarına karşı duyarlı bir sanatçı olan Ferhat Tunç, daha önce de muhalif ve aydın bir sanatçı sorumluluğu ile yürüttüğü çalışmalarından dolayı çeşitli tehditler almış, hakkında çok sayıda soruşturma ve dava açılmıştır" denilen açıklamada, yasal gerekçesi bulunmayan gözaltına alma işlemleriyle Tunç'un hak kullanımına baskı oluşturulduğu kaydedildi. (ANKA)

(DG/ZG)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title