Haberler

İBB, Hizmet Binası Yapacağı Araziyi Otel Yapılması İçin Verecek

Güncelleme:

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin (İBB), yeni hizmet binası yapılacağını duyurduğu ancak sonradan vazgeçtiği Türk Telekom Arena Stadı'nın hemen karşısındaki Seyrantepe arazisine 65 kat yüksekliğe kadar otel, alışveriş merkezi ve rezidans yapılabilmesi için plan değişikliği yapıldı.

İBB'NİN BİRİMLERİ BİR ARAYA GELECEKTİ

İBB'nin müdürlüklerinin ve iştiraklerinin Seyrantepe'de yapılacak yeni yönetim binasında bir araya geleceği duyurulmuş, İBB'nin mevcut kullanımda olan binalarının ise satılacağı iddia edilmişti. 2010 yılında hazırlanan proje görselleri ile birlikte kamuoyuna duyuruldu, ihale düzenlendi. Ancak İBB, 2015 yılında bu projeden vazgeçtiğini açıkladı. İBB mülkiyetindeki arazi 18 Ocak 2017'de İBB'nin iştiraki olan İMAR A.Ş. mülkiyetine geçirildi. Bu değişikliğin ardından düzenlenen ilk İBB Meclisi'nde, Seyrantepe'ye yönelik plan değişikliği gündeme geldi.

PLAN NOTU EKLENDİ

68 bin metrekare büyüklüğündeki araziye yönelik plan notu "ofis, çarşı, otopark, kongre ve kültür merkezi, kreş ve belediye hizmet alanı vbö olarak sınırlandırılmıştı. Ancak İBB Meclisi'nde yapılan plan değişikliği ile bu plan notuna "iş merkezi, büro, alışveriş merkezi, rezidans, konaklama tesisleri, otel, motel, apart otelö fonksiyonları da eklendi. Bir kısmının metro istasyonu olarak düzenleneceği, Türk Telekom Arena Stadyumu arasında yaya tünellerinin inşa edileceği araziye 65 kat yüksekliğe kadar bina yapılabilecek.

"CUMHURBAŞKANI'NIN 'DİKİNE' GİDİYORSUNUZ"

İBB'nin CHP'li meclis üyeleri teklife red oyu kullandı. Meclis oturumunda söz alan CHP'li Meclis üyesi Esin Hacıalioğlu, "Bu teklif İstanbul halkıyla dalga geçmek gibi. Önce 'Belediye Başkanlığı binası olacak', sonra 'vazgeçtik' denildi. Şimdi ise 'rezidans ve AVM olsun' deniyor. Bu durum İstanbul'a yakışmıyor diyerek teklifin geri çekilmesini önerdi. CHP'li Meclis üyesi Hüseyin Sağ ise, "Sayın Cumhurbaşkanı dikine mimariye karşıyım diyor, siz onun söylediğinin 'dikine' gidiyorsunuz diyerek Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Şehircilik Şurası'ndaki dikey mimariye yönelik sözlerini hatırlattı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Ekonomi

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Türk Telekom Arena Ekonomi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Servet Yardımcı hangi takımlı, Servet Yardımcıkimdir? Fatih Sultan Mehmet kardeşlerini öldürdü mü? Erdoğan'dan öğretmen ataması son dakika açıklaması! Öğretmen ataması ne zaman, kaç tane, hangi branşlarda yapılacak? Barcelona PSG maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Barcelona PSG maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Borussia Dortmund Atletico Madrid maçı CANLI izle! 16 Nisan Dortmund A.Madrid Şampiyonlar Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? NO Pelicans LA Lakers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 17 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! NO Pelicans LA Lakers maçı Sacramento Kings GS Warriors NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 17 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Barcelona PSG maçı CANLI izle! 16 Nisan Barcelona PSG Şampiyonlar Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? EXXEN canlı maç izle! (ŞAMPİYONLAR LİGİ) EXXEN kesintisiz donmadan canlı yayın! 16 Nisan EXXEN spor canlı izle! Sancaktepe jakuzi olayı ne? Belediyede jakuzi mi var? Tilâvet nedir? Kuran'da Tilâvet ne demektir? Tilâvet kelimesinin tanımı ve anlamı! Tertil nedir? Kuran'da Tertil ne demektir? Tertil kelimesinin tanımı ve anlamı! Akaryakıt Fiyatları (GÜNCEL): 16-17 Nisan benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Güncel akaryakıt fiyatları! 16-17 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Beypazarı Maden Suyu yasaklandı mı? Maden suyu sağlığa zararlı mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title