Haberler

Hükümet Köşk'e Kararname Yağdırıyor

AKP Hükümeti, Gül'ün Cumhurbaşkanı Seçilmesinin Ardından Köşk'e Adeta Kararname Yağdırıyor. Atama Kararları Şu Ana Kadar Veto Edilmeyen Hükümet, Köşk'ün Onayına 26 Müşterek Kararname Gönderdi.

-AKP Hükümeti, Gül'ün Cumhurbaşkanı seçilmesinin ardından Köşk'e adeta kararname yağdırıyor. Atama kararları şu ana kadar veto edilmeyen hükümet, Köşk'ün onayına 26 müşterek kararname gönderdi. Cumhurbaşkanı Gül, bunlardan 15'ini onayladı, 11 kararname ise işlemde.

ANKARA (ANKA) – AKP Hükümeti, Gül'ün Cumhurbaşkanı seçilmesinin ardından Köşk'e adeta kararname yağdırıyor. Atama kararları şu ana kadar veto edilmeyen hükümet, Köşk'ün onayına 26 müşterek kararname gönderdi. Cumhurbaşkanı Gül, bunlardan 15'ini onayladı, 11 kararname ise işlemde.

Hükümet, 28 Ağustos-20 Eylül tarihleri arasında Çankaya Köşkü'ne toplam 26 müşterek atama kararnamesi gönderdi. Cumhurbaşkanı Gül, üçlü kararname olarak de bilinen bu kararnamelerden 15'ini onaylarken 11 kararname üzerindeki çalışmalar sürüyor. Gül, Bakanlar Kurulu tarafından atamalarla ilgili gönderilen 5 kararnamenin ise birini onayladı, diğer dört kararname ise işlemde.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün YÖK üyeliği ve rektör seçimine yönelik kararlarının içinde en fazla konuşulanlar, Diyarbakır Valisi Efkan Ala'nın Başbakanlık Müsteşarlığı'na, Şahabbettin Harput'un İçişleri Bakanlığı Müsteşarlığı'na Tahsin Burcuoğlu'nun MGK Genel Sekreterliği görevlerine atanması oldu.

Hükümet, Köşk'e, bazı kuruluşların bakanlıklara bağlanmasına ilişkin 1, hükümet kuruluş ve bakan değişikliği için 2, 14 vekalet tezkeresi, 26 müşterek kararname, atamalara ilişkin 5 Bakanlar Kurulu kararı, atamalar dışındaki işlere ilişkin 17 Bakanlar Kurulu kararı gönderdi. Köşk'e henüz, yasa ve kanun hükmünde kararname ise gönderilmedi. Bakanlar Kurulu'nun, mahkum affına ilişkin Köşk'e gönderdi 1 karar ise, işleme alındı. (ANKA)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title