Haberler

Hibe Desteği Başvuruları İçin Son Tarih 29 Mayıs

Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı kapsamında yatırımcılar, belirtilen konularda hibe desteğinden faydalanmak için 29 Mayıs'a kadar başvuruda bulunabilecek.

Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı kapsamında yatırımcılar, belirtilen konularda hibe desteğinden faydalanmak için 29 Mayıs'a kadar başvuruda bulunabilecek.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ahmet Dallı, yaptığı yazılı açıklamada, Antalya'da bugüne kadar 111 ekonomik yatırım projesinin hayata geçirildiğini ve 52 milyon lira hibe verildiğini kaydetti.

Yatırımcıların proje tutarlarının yüzde 50'sini hibe olarak alabileceklerine işaret eden Dallı, açıklamasında şu görüşlere yer verdi:

"Yaş meyve sebze tasnif, paketleme ve depolamasına yönelik yatırımlara destek vermeye devam ediyoruz. Bunun yanı sıra tarımsal faaliyetlere yönelik yapılmış veya yapılacak tesislerde kullanılmak üzere alternatif enerji kaynaklarından elektrik üreten tesislerin yapımına yönelik yeni yatırımlar ile alternatif enerji kaynakları kullanan yeni sera yapımı da hibe desteği kapsamında. Bu projeler için yatırım tutarı 3 milyon lira olarak belirlenmiş olup yüzde 50'si hibe olarak verilmekte. Ayrıca bitkisel ürün, hayvansal ürün ve su ürünleri işlenmesi ve paketlenmesi, hayvansal orijinli gübre işlenmesi ve paketlenmesi konuları da desteklenmekte."

Soğuk hava deposu yapımı için de hibe desteği verilmeye devam edildiğini kaydeden Dallı bu kapsamda Antalya'ya 31 tesis kazandırıldığını söyledi.

Yatırımcıların büyükbaş, küçükbaş ve kanatlı hayvan yetiştiriciliği ile su ürünleri ve kültür mantarcılığına yönelik modern sabit yatırımlar için de başvuruda bulunabileceğine dikkati çeken Dallı, "Büyükbaş hayvan yetiştiriciliği için proje tutarı 1 milyon 500 bin lira, küçükbaş, kanatlı hayvan, su ürünleri ve kültür mantarcılığına yönelik yatırımlar için ise 1 milyon lira olarak belirlendi. Ancak kanatlı hayvan yetiştiriciliğinde et üretimi için hibe desteği verilirken, yumurta üretimi için destek verilmemekte" dedi.

Hibe desteğinden yararlanmak isteyenlerin 29 Mayıs mesai saati bitimine kadar başvuruda bulunabilecekleri bildirildi.

Kaynak: AA / Yerel

Ahmet Dallı Antalya Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Ateş Kuşları 53. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Survivor 2024 Anlat Bakalım kim kazandı? 26 Nisan Cuma Anlat Bakalım ödülü ne oldu, hangi takım kazandı? Survivor Bil Bakalım'ı kim kazandı, kaç kaç bitti? 26 Nisan Cuma Survivor Bil Bakalım ödülü ne, hangi takım kazandı? Arka Sokaklar CANLI izle! 26 Nisan Cuma KANAL D Arka Sokaklar yeni bölüm full HD canlı yayın izle! Ateş Kuşları CANLI İZLE! 26 Nisan Ateş Kuşları 52. Yeni bölüm CANLI YAYIN! Ateş Kuşları FULL İZLE! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Tolga Daşkıran neden tutuklandı? İkinci Kadir Şekerci davası olayı ne, ne zaman oldu? Kara Ağaç Destanı canlı izle! Kara Ağaç Destanı 9. bölüm TRT 1 HD izleme linki! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! Göz seğirmesi neden olur? Göz seğirmesi belirtileri, ne anlama geliyor? Fatih Mehmet Maçoğlu'nun yeni işi ne? Maçoğlu'nun yeni mesleği ne oldu? ANOREKSİYA NEDİR? Nihal Candan'ın hastalığı anoreksiya ne, belirtileri neler?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title