Haberler

Hem İşvereni, Hem Sendikayı Protesto Ettiler

İzmir'de, yönetimi tartışmalı bir şekilde Erol Evcil'e geçen, adı 'Ede Demir Çelik' olarak değiştirilen, eskiden Metaş olarak bilinen fabrikada çalışan işçiler, son iki aydır maaşlarının sadece yüzde 40'ını aldıklarını belirterek hem işvereni hem de kendilerine sahip çıkılmadığı gerekçesiyle sendikayı protesto etti.

Ede Demir Çelik Fabrikası çalışanlarından 50 kişilik grup, son iki aydır maaşlarının sadece yüzde 40'ını alabildiklerini ve sendikalarının kendilerine sahip çıkmadığını öne sürdü. Metal-İş Sendikası İzmir 2 Nolu Şube önünde toplanan işçiler, alkışlarla ve ıslıklarla çalıştıkları kurumu ve sendika yöneticilerini protesto etti. Geçen yılın maaşlarını da tam anlamıyla alamadıklarından yakınan işçiler, son iki aydır da sadece yüzde 40'ı aldıklarını belirtti. Artık çalışacak ve idare edecek güçlerinin kalmadığını belirten çalışanlar, Türk Metal Sendikası İzmir 2 Nolu Şube'ye bağlı olduklarını, Şube Başkanı Hayrettin Çakmak'ın kendinlerine sahip çıkmadığını öne sürdü. 'İşçiyiz haklıyız' diye sloganlar atan işçiler, Çakmak'ın işverenden çekindiğini iddia edip, birçok kez görüşmelerin askıda kaldığını söyledi.

Aynı yerdeki binada bulunan Türk Metal Sendikası 1 Nolu Şube Başkanı Halil İbrahim Tosun ise sendika ile kurum arasında görüşmelerin devam ettiğini belirterek, "Cuma günü karşı taraftan maaşlar için ödeme sözü aldık. Şu an sadece cuma gününü beklememiz lazım" dedi.

İzmir 2 Nolu Şube Başkanı Hayrettin Çakmak'ın ise işçilerin eylem yaptığı sırada binada bulunmadığı belirtildi. - İzmir

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Hayrettin Çakmak Ede Demir Çelik Erol Evcil İzmir Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title