Haberler

24 Haziran'da seçilen HDP'li Leyla Güven, 1 yıl sonra milletvekili yemini etti

Güncelleme:

HDP Milletvekili ve Demokratik Toplum Kongresi Eş Başkanı Leyla Güven, TBMM Genel Kurulu'nda milletvekili yeminini etti. Güven, 24 Haziran 2018 seçimlerinde Hakkari'den milletvekili seçilmişti.

HDP Hakkari Milletvekili ve Demokratik Toplum Kongresi Eş Başkanı Leyla Güven, TBMM Genel Kurulu'nda milletvekili yeminini etti.

TBMM Genel Kurulu, Süreyya Sadi Bilgiç başkanlığında toplandı. Gündem dışı konuşmaların ardından Bilgiç, 24 Haziran'da milletvekili seçilen; ancak terör örgütü PKK elebaşı Abdullah Öcalan'ın cezaevi koşullarını gerekçe göstererek açlık grevinde bulunan HDP'li Leyla Güven'i milletvekili yemini etmesi için kürsüye çağırdı. Güven'in yemin etmesi ile birlikte, 24 Haziran seçimlerinden sonra yemin etmeyen vekil kalmadı.

HAKLARINI GERİ ALACAK

Seçildikten sonra yemin etmeyen milletvekilleri yasama faaliyetlerine katılamadığı gibi, milletvekillerine tanınan sosyal haklardan da yararlanamıyor. Milletvekili yeminini eden Güven, böylece yasama faaliyetlerine katılabileceği gibi milletvekili maaşı ve sosyal haklardan da yararlanacak.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Politika

Halkların Demokratik Partisi Milletvekili Leyla Güven Hakkari Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title