Haberler

Hava Savunma Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanlığı'nda Yemin Töreni

Hava Savunma Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanlığı'nda 150 er ve erbaş için yemin töreni düzenlendi.

Hava Savunma Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanlığı'nda 150 er ve erbaş için yemin töreni düzenlendi.

Şükrü Olcay Kışlasında icra edilen tören, birliğin komutana takdimi, komutanın askerleri ve aileleri selamlaması ile başladı.

Selamlamanın ardından, Hava Savunma Okulu ve Eğitim Merkez Komutan Vekili Hava Savunma Albay Ahmet Keleş, burada yaptığı konuşmada, bu törene aileler ile birlikte al bayrağın da şahitlik ettiğini söyledi.

Bu beyanın teminatının, şeref ve namus olduğunu ifade eden Keleş, "Şeref ve namus, Türk ulusu için hava, su, toprak kadar kutsaldır." dedi.

Keleş, Mehmetçik olmanın bir onur ve manevi bir miras olduğunu belirtti.

Askeri birliğin ardından ailelere de seslenen Keleş, şöyle devam etti:

"Sizler, tarif edilemez bir fedakarlığın, karşılıksız bir sevginin ve sonsuz Anadolu sıcaklığını temsil ediyorsunuz. Bizler de anne - babayız. Bir evladın ne kadar zor yetiştirildiğini iyi biliyoruz. Bu yüce milletin hasletleri devam ettikçe içiniz de, aklınız da rahat olsun. Çünkü biz emanetlerinizin sadık bekçileriyiz."

Konuşmanın ardından, birliğinde başarılı olan askeri personele ödülleri verildi ve aileleri ile birlikte hatıra fotoğrafı çektirildi.

Sonrasında tören alanında ant içen personel ile aileleri buluşarak hasret giderdi.

Hasret gideren bazı ailelerin, göz yaşlarına hakim olamadığı görüldü.

Kaynak: AA / Güncel

Ahmet Keleş Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title