Haberler

Halkın Yükselişi Partisi Genel Başkanı Öztürk Medyaya Yüklendi

Halkın Yükselişi Partisi (HYP) Genel Başkanı Yaşar Nuri Öztürk, Türk siyasetinde devrim niteliğinde yenilikler yaptıklarını ancak medyanın kendilerine ambargo koyduğunu ileri sürdü.

Antakya Gazeteciler Cemiyeti'nde Hatay Milletvekili adayları Ferit Erdem, Serkan Daplan ve Semire Karaali ile birlikte basın toplantısı düzenleyen Öztürk, en fazla kadın milletvekili adayı gösteren partinin HYP olduğunu söyledi.

Halkın finansmanı ile kurdukları partiyi 76 ilde 9.5 ayda teşkilatlandırdıklarını ve 1.5 yıl önce Siyasi Partiler Kanunu'na göre seçime hazır hale getirdiklerini belirten Öztürk, milletvekili aday listelerinde 202 kadının yer aldığını ifade etti.

Öztürk, Türkiye'de kadın nüfusunun yüzde 53 olduğunu, HYP'de ise kadın milletvekili adayı sayısının yüzde 52'yi bulduğunu belirterek, ''Bizim Türk siyasetine getirdiğimiz yeni tavır Avrupa ülkelerinde şimdiden tez olmaya başladı, bu tezlerin içinde Türk basınının bize vurduğu bu ambargo ifade edilmiştir. 20 yılı aşkın zaman aralıksız içlerinde bulunduğum, yazdığım, sayfalarının en müstesna yerlerinde yer aldığım basın organları, partiyi kurduktan sonra bu partiye ve bana bir satır yer ayırmadı. Dünyada

eşi görülmüş bir şey değil. Ben buna 'ambargo' diyorum. Bu, YSK'nın seçim bildirisinde yayınladığı eşitlik ilkesine aykırıdır" dedi.

Karşılaştıkları olumsuzluklara rağmen partisini Anadolu'yu gezerek anlattığını ifade eden Öztürk, şöyle konuştu: "Bizim programımızda, Türk siyasetinde devrim niteliğinde yenilik var. Bizim hedeflerimiz birilerini rahatsız ediyor. Bizden rahatsız olanlar medyada yer almamıza engel oluyor. Ama bütün engellemelere rağmen amaçlarımız doğrultusunda yürüyeceğiz. Biz Avrupa Birliği'ne ortaklığımızı geri çekeceğiz. Bunu er veya geç milletin vereceği vekaletle gerçekleştireceğiz. AB'nin, Türkiye'yi bitirmesine

seyirci kalmayacağız. Talan kurumuna dönüşmüş Özelleştirme İdaresi'ni kapatacağız. Gümrük Birliği denilen tutsaklık ve sömürge anlaşmasının Türkiye'ye bugün attığı ekonomik kazık 227 milyar dolar. Gümrük Birliği'ni derhal askıya alacağız."

(OK-MT-HO-S)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title