Haberler

Habur Sınır Kapısı Yıllık 5 Milyar Dolar Ticaret Hacmine Sahip

Yılda 1 milyona yakın aracın çıkış yaptığı Habur Sınır Kapısı, yıllık 5 milyar dolar ticaret hacmine sahip. Habur Gümrük ve Gümrük Muhafaza Başmüdürü Mehmet Ulusoy, Habur Sınır Kapısı'nın Türkiye'nin en güvenli sınır kapılarından biri olduğunu söyledi.

Türkiye'nin Irak'a açılan tek kapısı olan Habur, yıllık 5 milyar dolar ticaret hacmiyle ülke ekonomisine önemli ölçüde katkı sağlıyor. Bölgede terör örgütüne karşı gerçekleşen askeri operasyonların sınır ticaretini etkilemediğini belirten Habur Gümrük ve Gümrük Muhafaza Başmüdürü Mehmet Ulusoy, ''Özellikle petrol ve petrol ürünlerinin yanı sıra elektrik, eloktronik ve gıda maddeleri sınır kapımızdan geçiş yapıyor. Yılda 1 milyon çıkış yapan araçların toplam 5 milyar dolar ticaret hacmine sahip. Bölgede

yaşanan askeri operasyonlar ticareti olumsuz etkilememiştir. Kapıdan günlük 2 bin 500 araç bekleme yapmadan geçiş yapıyor'' dedi.

Habur Sınır Kapısı'nın Türkiye'nin en güvenli sınır kapısı olduğunu belirten Ulusoy, sözlerini şöyle tamamladı: ''Habur Sınır Kapısı'nda bulunan bir adet mobil X-RAY cihazının yanı sıra 2 adet sabit X-RAY cihazının faaliyete girmesiyle kaçakçılığın en alt seviyeye indirilmesi hedefleniyor. TOBB tarafından 10 milyon dolara maledilecek sistemle Habur'da kaçakçılığa dur denilecek. Habur Sınır Kapısı, ikisi hareketli toplam 47 adet kamerayla 24 saat kontrol edilmektedir."

(FH-AŞ-HO-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title