Haberler

Arefe günü okullar tatil mi 2024?

Güncelleme:

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından açıklanan takvime göre Ramazan Bayramı bu yıl 10 Nisan tarihine denk geliyor. Dini günler, hicri takvime göre hesaplandığından miladi takvimde her yıl farklı günlerde idrak ediliyor. Ramazan Bayramı tatiliyle birlikte yıllık izinlerini birleştirmeyi planlayanlar ise tam olarak bayram tatilinin başlayacağı tarihi araştırıyor. Peki, Arefe günü okullar tatil mi?

Arefe gününde okullar tatil mi, bayram arefesi okullar tatil mi? Dini bayramlarda kamu kurumları, okullar, üniversiteler, eczaneler, hastane, banka ve borsa gibi birçok kurum kapalı oluyor. Ramazan Bayramı tatilinin 9 güne tamamlanmasıyla öğrenciler ve velileri tatil planı için arefe günü okulların açık olup olmadığını sorguluyor. Arefe günü okullar tatil mi 2024?

RAMAZAN BAYRAMI TATİLİ NE ZAMAN BAŞLIYOR?

Ramazan Bayramı bu yıl 10 Nisan Çarşamba günü başlayacak. Normal şartlarda bayramın bir gün öncesi olan 9 Nisan Salı günü yarım gün oluyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ise memurlar için bayram öncesindeki 1.5 günlük sürenin idari izni olacağını duyurdu.

AREFE GÜNÜ OKULLAR TATİL Mİ 2024?

Dini bayram günlerinden 1 gün öncesi arefe günü olarak kabul edildiğinden yarım gün resmi kurumlar kapalı oluyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ise memurlar için bayram öncesindeki 1.5 günlük sürenin idari izni olacağını duyurdu. Bu karar ile birlikte kamu kurumu çalışanları 8-9 Nisan'da idari izinli olacak. İdari izin öncesi 6 Nisan Cumartesi ve 7 Nisan Pazar gününe denk geldiğinden hafta sonu da bayram tatiline eklenecek.

Okullardaki eğitim öğretim faaliyetlerine ilişki henüz resmi açıklama gelmedi.

Osman Demir
Haberler.com - Gündem

Diyanet İşleri Başkanlığı Ramazan Bayramı Arefe günü Tatil Gündem Eğitim Yaşam Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title