Haberler

Çevre ve Şehircilik Bakanlığında Antalya toplantısı

Güncelleme:

AK Parti Antalya milletvekilleri, belediye başkanları, ilçe başkanları ile kurum müdürleri, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'u ziyaret etti.

AK Parti Antalya milletvekilleri, belediye başkanları, ilçe başkanları ile kurum müdürleri, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'u ziyaret etti.

Ziyaretteki heyette, AK Parti milletvekilleri Tuba Vural Çokal, İbrahim Aydın, Kemal Çelik ve Atay Uslu, Serik Belediye Başkanı Enver Aputkan, Gündoğmuş Belediye Başkanı Mehmet Özeren, AK Parti Serik İlçe Başkanı Hasan Yıldırım, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Tevfik Altınay ve AFAD İl Müdürü Fevzi Timur yer aldı.

Yangının etkilediği bölgelerde devam eden çalışmaların görüşüldüğü toplantıda, vatandaşlar için yapılan evler, devam eden ev ve ahır inşaatları, yapılan hasar tespit çalışmaları mahalle mahalle ele alındı.

Yangının etkilediği bölgede yaşayanların ilettiği talepler, sorunlar ve çözüm yolları konuşuldu. Yangın bölgesine yapılan yatırımların ele alındığı toplantıda, özellikle yeni yatırımlar içinde istişareler yapıldı.

-Çokal: "Bakanımız ilk günden beri yanımızda"

Toplantının ardından açıklamalarda bulunan AK Parti MKYK üyesi Çokal, oldukça verimli ve güzel bir toplantı gerçekleştirdiklerini söyledi.

Bakan Kurum'un yangın sürerken günlerce kendilerinin yanında olduğunu hatırlatan Çokal, "Yangınla mücadele çalışmalarına beraber katıldık, yangının kontrol altına alındığı mahallelerimizde hasar tespit çalışmalarımızı birlikte yaptık. Hala tüm çalışmalarımızı koordinasyon içinde sürdürüyoruz. Bu toplantımız da devam eden yatırımları ve çalışmaları konuştuk." dedi.

-Vatandaşlarımızın yanındayız

Devletin yangın afetinin yaralarını sarmak için imkanlarını seferber ettiğine değinen Çokal, şunları kaydetti:

"İlk andan itibaren devletimizin tüm imkanlarıyla yangın bölgesinde, vatandaşlarımızın yanında olduk. Hasar tespit çalışmalarını hızla yaptık. Burada biz yaptık oldu mantığıyla da hareket etmiyoruz. Vatandaşlarımızın itirazı olursa dikkate alıyor, yeniden değerlendiriyoruz. Ev ve ahır inşaatlarımız hızla devam ediyor. Altyapı çalışmalarımız da sürüyor. Vatandaşlarımızla sürekli beraberiz. Her mahalleyi, her evi tekrar tekrar ziyaret ediyoruz. Vatandaşlarımızı dinliyor, notlarımızı alıyoruz. Bugünkü toplantıda da bu notları Bakanımızla görüştük. Kendisi gerekli talimatları verdi."

-Belediyelere yardım gönderildi

Çokal, yangının yaralarının sarılması sırasında hiçbir ayrım yapılmadığını, vatandaşların sorunlarının çözümü konusunda kim iyi niyetle çalışıyorsa destek verdiklerini bildirdi.

Yangın bölgesindeki belediyelere yardımlar yapıldığına işaret eden Çokal, "Antalya Büyükşehir Belediyesi ASAT Genel Müdürlüğüne Manavgat için 50 milyon lira, Alanya için 50 milyon lira gönderildi. Belediyelere yaptıkları çalışmaları için destek verildi. Büyükşehir Belediyesine, Manavgat Belediyesine, Alanya Belediyesine, İbradı Belediyesine, Akseki Belediyesine ve Gündoğmuş Belediyesine yardımlar yapıldı. Bir milyonlar lirayı bulan destekler belediyelerin hesabına yatırıldı." diye konuştu.

-Yangın üzerinden siyaset yapmayız

"Biz ayrım yapmıyoruz, yangın afeti üzerinden siyaset yapılmasına izin vermeyiz." diyen Çokal "Bizim önceliğimiz millet. Derdimiz vatandaşlarımızın sorunlarını çözülmesi. Haftalardır sahalardayız. Raporlarımızı sunduk, Bakanımız gerekli talimatları verdi. İnşallah en kısa sürede vatandaşlarımız evlerine yerleşecek, bereketli topraklarımız yeniden canlanacak." ifadesini kullandı.

Kaynak: AA / Güncel

Murat Kurum Hisarcık Antalya Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Amasya'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Amasya'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Yozgat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Yozgat'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Muğla'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Muğla'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Sivas'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Sivas'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Tokat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Tokat'ta (Sulusaray) deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? 18 Nisan 2024'te Konya'da Elektrik Kesintisi 18 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 18 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 18 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 18 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 18 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 18 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 18 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 18 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Yaman elendi mi? Survivor Yaman elendi mi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title