Haberler

KOM'un Çekirge Operasyonu'nda sahte PCR testi düzenleyenlere gözaltı

Güncelleme:

Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele ekipleri, çeşitli illerde dolandırıcılık yaptığı tespit edilen şahıslara yönelik eş zamanlı operasyon gerçekleştirdi. Operasyon kapsamında sahte PCR testi ile korona pozitif olma ihtimali bulunan vatandaşları negatif gösterdikleri belirlenen çok sayıda kişi gözaltına alındı.

Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele(KOM) ekipleri, uzun süredir yürüttükleri takip sonucunda "Çekirge Operasyonu" için sabah saatlerinde düğmeye bastı. Aydın, Elazığ, Isparta, Kırıkkale, Rize, Şanlıurfa ve Zonguldak'ta eş zamanlı olarak gerçekleştirilen operasyon sonucunda, sahte PCR testi düzenleyenler başta olmak üzere dolandırıcılık olayına karışan çok sayıda kişi gözaltına alındı. Şahıslardan 235'i hakkında ise gözaltı kararı bulunduğu belirtildi.

KOM'un Çekirge Operasyonu'nda sahte PCR testi düzenleyenlere gözaltı

"YURT DIŞINA GİRİŞ ÇIKIŞLARINI SAĞLADILAR"

KOM'dan operasyonla ilgili detaylı açıklama da yapıldı. Şahısların sahte PCR testiyle çok sayıda kişinin yurt dışına çıkmasını sağladığı belirtilen açıklamada, "Sahte PCR testi ile korona pozitif olma ihtimali olan vatandaşların gerek yurt dışına çıkışlarında gerekse gündelikli hayatlarını aksatmadan AVM'ler giriş çıkış, şehirlerarası seyahat sınırlaması yaşamamak adına hiç test yaptırmadan herhangi bir sağlık kuruluşuna müracaat etmeden test yaptırmış gibi görünerek halk sağlığının tehdit edilmesini sağlamışlardır" denildi.

KOM'un Çekirge Operasyonu'nda sahte PCR testi düzenleyenlere gözaltıKaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Daire Başkanı Mahmut Çorumlu.

"MÜCADELEMİZ KARARLILIKLA DEVAM EDECEKTİR"

Dolandırıcılıkla mücadelede kararlılığa vurgu yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Sahte testi sağlayanların maddi menfaat temin ettikleri, özellikle pandemi dönemi ile birlikte küçük ve orta ölçekli işletmelere sağlanan destekler kapsamında vergi iadesi ya da maddi destek alabilmek amaçlı kağıt üzerinde çalışan gösterilerek bahsi geçen desteklemelerden usulsüz olarak faydalanıldığı, aynı zamanda vergi iadesi temin edildiği tespit edilmiştir. Devletimizin ve vatandaşlarımızın menfaatleri en büyük önceliklerimizden olup suç ve suçlularla mücadelemiz kararlılıkla devam edecektir."

Kaynak: Haberler.com / 3.Sayfa

PCR Testi Haberler

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

Bakmadan Geçme

26 Ocak hangi burç? 26 Ocak'ta doğanlar hangi burç oluyor? 26 Ocak tarihi hangi burç olur? Asgari ücrete zam gelecek mi? Asgari ücrete zam yapılacak mı, yüzde kaç zam yapılacak? Kamuda tasarruf paketi nedir? Kamuda tasarruf paketinin kuralları nasıl olacak? 12 Mayıs hangi burç? 12 Mayıs'ta doğanlar hangi burç oluyor? 12 Mayıs tarihi hangi burç olur? Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 12 Mayıs Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 12 MAYIS PAZAR 2024: Kurban bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor? ANNELER GÜNÜ MESAJLARI 2024: En iyi, en duygusal, güzel, anlamlı anneler günü mesajları! Bugün anneler günü mü? Bugün anneler günü kutlanıyor mu, kutlanacak mı? Anneler günü ne zaman 2024? Eurovision 2024 hangi kanalda? Eurovision 2024 nerede yayınlanıyor, nereden izlenir? Eurovision'da kim birinci oldu? Eurovision Şarkı Yarışması Finali'nde hangi ülke birinci oldu? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 12 Mayıs dün gece deprem mi oldu? Resmi Gazete bugün (12 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Gönül Dağı Reyhan kimdir? İpek Uzkalan kaç yaşında, nereli? Gönül Dağı Reyhan karakteri gerçekte kim? İnstagram çöktü mü? İnstagram neden açılmıyor? 11 Mayıs İnstagram'da sorun mu var, neden yüklenmiyor? Kimler Geldi Kimler Geçti 2. sezon olacak mı? Kimler Geldi Kimler Geçti dizisinin 2. sezonu var mı, ne zaman yayınlanacak?
Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title