Haberler

Kayseri'den kısa kısa

Güncelleme:

Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, Kayseri Erozyonla Mücadele ve Ağaçlandırma Vakfı (KAYEMA) ile 132 bin metrekare alanda ağaçları toprakla buluşturdu.

Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, Kayseri Erozyonla Mücadele ve Ağaçlandırma Vakfı (KAYEMA) ile 132 bin metrekare alanda ağaçları toprakla buluşturdu.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, Mobilya Üretim Altyapısını Güçlendirme Projesi'nin (MOBİTEK) çevresini etap etap ağaçlandıran Çolakbayrakdar, yeşillendirme çalışmalarının tüm hızıyla devam ettiğini belirtti.

KAYEMA ile ağaçları toprakla buluşturan Başkan Çolakbayrakdar, "Yaşanan orman yangınlarının ardından ağaçların dikilmesi çevre ve doğa bakımından farklı bir anlam ve değer taşımaktadır. Özellikle Fazlıoğlu ailesinin kıymetli babaları İshak Fazlıoğlu'na Allah rahmet eylesin. İshak amcanın anısına burada ağaç dikiliyor olmasının da ayrı bir değeri var. Bütün gayretimiz, Kocasinan ve Kayseri'mizi daha yeşil hale getirmek." ifadelerini kullandı.

KAYEMA Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Erdoğan Doğan ise 2021 yılında yaşanan orman yangınlarından dolayı büyük üzüntü duyduklarını ifade etti

Talas'ın kurslarına kadınlardan yoğun ilgi

Talas Belediyesi tarafından Fatma Bacı ve Bacıyan-ı Rum Kadın Kültür Merkezi'nde geleneksel el nakışları ve kuaförlük başta olmak üzere birçok alanda düzenlenen kurslara Talaslı kadınlar yoğun ilgi gösteriyor.

Talas Şehit Resul Erdal Aydemir Halk Eğitim Merkezi'nin katkılarıyla düzenlenen eğitim programlarında ev tekstili ve geleneksel el nakışlarının yanı sıra kuaförlük, makrome yapımı, takı tasarımı, amigurumi (dolgu bebek), cilt bakım teknikleri, Türk mutfağı ve pasta yapımı branşlarında kurslar verilmeye devam ediyor.

Kursiyerler, düzenlenen kurslar sayesinde boş vakitlerini değerlendirirken ev ekonomisine de katkıda bulunduklarını belirterek Başkan Mustafa Yalçın'a teşekkür etti.

Hacılar'da maske üretimi

Hacılar Belediye Başkanı Bilal Özdoğan, dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgınına karşı önemli bir silah olan maskeleri, belediye bünyesinde ürettiklerini belirtti.

Sağlıklı ortamda vatandaşların sağlığı için ilk günden beri çalıştıklarını ifade eden Özdoğan, bugüne kadar yaklaşık bir milyon maskeyi üretip vatandaşlara ücretsiz dağıttıklarını bildirdi.

Özdoğan, belediye olarak ürettikleri maskeleri kamu kurum ve kuruluşlarına ile vatandaşlara ücretsiz verdiklerini kaydetti.

Kaynak: AA / Güncel

Bilal Özdoğan Hacılar Yerel Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
title