Haberler

Haberal'ın Doktorları Hakkındaki Davaya Başlandı

Güncelleme:

Haberal'ın hastaneden taburcu olabileceğine dair sağlık raporunun mahkemeye gönderilmemesine ilişkin açılan davada, 5'i doktor 8 sanığın yargılanmasına başlandı.

Ergenekon davasının tutuklu sanığı CHP Milletvekili Prof. Dr. Mehmet Haberal'ın hastaneden taburcu olabileceğine dair sağlık raporunun mahkemeye gönderilmemesine ilişkin açılan davada, 5'i doktor 8 sanığın yargılanmasına başlandı.

"Ergenekon" davası kapsamında tutuklu bulunan CHP Zonguldak Milletvekili Prof. Dr. Mehmet Haberal ile ilgili hazırlanan sağlık raporunun mahkemeden saklandığı iddiasıyla 5 profesör, 1 hemşire ve Haberal'ın 2 refakatçisinden oluşan 8 tutuksuz sanığın yargılanmasına başlandı. İstanbul 15. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmada; tutuksuz sanıklar İstanbul Üniversitesi Çapa Tıp Fakültesi Kardiyoloji Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Zerrin Yiğit, Prof. Dr. Cengiz Çeliker, Prof. Dr. Erhan Kansız, Prof. Dr. Hatice Sezer Karcıer, Prof. Dr.

Nazmi Gültekin,Erkan Özhun, Songül Arı ve Muhammet Hüsrev hazır bulundu.

İddianamenin kabul kararının okunduğu duruşmada söz alan sanıklar Muhammet Hüsrev ve Erkan Özhun'un avukatı Şerife Deniz Oral, kimlik tespitine geçilmeden önce usule ilişkin itirazlarını bildireceklerini belirterek iddianamenin Cumhuriyet Savcılığına iade edilmesi gerektiğini, İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen "Ergenekon" davasının da bekletici mesele yapılmasını ve özel hayata ilişkin belge, dinleme kayıtlarının iddianameden çıkarılmasını talep etti.

Sanıklardan Hatice Sezer Karcier'in avukatı Nurcan Bayraktar da müvekkiline isnat edilen suçun, Türk Ceza Kanunu'nun (TCK) "görevi kötüye kullanma" maddesi kapsamında sayılması gerektiğini savunarak mahkemenin görevsizlik kararı vermesini istedi.

Taleplerle ilgili görüşü sorulan Cumhuriyet Savcısı İsmail Işık ise, usul ve yasaya uygun olmadığı gerekçesiyle tüm taleplerin reddedilmesine karar verilmesi yönünde görüş bildirdi.

Mahkeme heyeti, iddianamenin iadesi, "Ergenekon" davasının bekletici mesele yapılması, özel hayata ilişkin belge, dinleme kayıtlarının iddianameden çıkarılması ve görevsizlik kararı verilmesi taleplerinin reddine karar verdi.

Sanıkların kimlik tespitinin yapılmasının ardından söz alan sanık avukatlarının, iddianamenin tamamının okunmasını istemesi üzerine duruşma tutanağına, iddianameyi okumakla görevli TRT spikerlerinin hazır olmadığı hususu geçirildi.

Davaya ilişkin ara kararını açıklayan mahkeme heyeti, 58 sayfalık iddianamenin okunması için 2 TRT spikerinin görevlendirilmesi hususunda TRT İstanbul Bölge Müdürlüğüne yazı yazılmasına ve duruşmanın, sesli-görüntülü kayıtla yapılabilmesi için buna imkan tanıyan donanımlı bir duruşma salonunda yapılmasına hükmederek davayı erteledi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, Haberal'ın İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi Kardiyoloji Enstitüsü'nde tedavi görmeye başlamasından bir süre sonra taburcu edilmesine yönelik heyet raporu düzenlendiği ancak bu raporun işleme konulmadığı gibi yargılamanın devam ettiği İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'ne de gönderilmediği kaydediliyor.

İddianamede, söz konusu raporun adli mercilerden saklandığı ve bu rapordan sonra farklı tarihlerde şüphelinin yatarak tedavisinin hayati öneme haiz olduğunu gösterir raporlar düzenlendiği, sanık hakkında düzenlenen raporların bir kısmının sanık müdafileri aracılığıyla mahkemeye ulaştırıldığı ifade ediliyor.

İddianamede, şüpheliler Prof. Dr. Zerrin Yiğit, Prof. Dr. Cengiz Çeliker, Prof. Dr.Erhan Kansız, Prof. Dr. Hatice Sezer Karcıer, Prof. Dr. Nazmi Gültekin, Erkan Özhun, Songul Arı ve Muhammet Hüsrev'in "silahlı terör örgütüne yardım ve yataklık etmek" suçundan 7,5 yıldan 15 yıla kadar hapsi isteniyor. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

İstanbul Üniversitesi Çapa Tıp Fakültesi Hatice Sezer Zonguldak Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Mourinho Fenerbahçe'ye gelecek mi? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu, kaç kere şampiyon oldu? Galatasaray kaç şampiyonluğu var? Ligin bitmesine kaç hafta kaldı 2024? Survivor 3. eleme adayı kim oldu? 7Mayıs Survivor potada kimler var? Fenerbahçe başkanlık seçimi ne zaman 2024? 7 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 7 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 7 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! Rasim Ozan Beyaz Futbol'da neden yok, Beyaz TV'den ayrıldı mı? 7 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 7 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 7 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 7 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 7 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! 7 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 7 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title