Haberler

Gürsoy: 'Kurum Başkanını Değiştirmek Kozmetik Önlem'

Türk Tabipleri Birliği (Ttb) Merkez Konseyi Başkanı Gençay Gürsoy, Adli Tıp Kurumu'nda Yaşanan Bütün Olumsuzlukları Sadece Başkanını Değiştirerek Çözmenin Mümkün Olmadığını Belirterek, 'Sadece Kurum Başkanının Görev Yerinin Değiştirilmesiyle Yetinilirse Bu Kozmetik Bir Önlem Olarak Kalır' Dedi.

Türk Tabipleri Birliği (TTB) Merkez Konseyi Başkanı Gençay Gürsoy, Adli Tıp Kurumu'nda yaşanan bütün olumsuzlukları sadece başkanını değiştirerek çözmenin mümkün olmadığını belirterek, ''Sadece kurum başkanının görev yerinin değiştirilmesiyle yetinilirse bu kozmetik bir önlem olarak kalır'' dedi.

Gürsoy, TTB'de düzenlediği basın toplantısında, 1 yılı aşkın süredir Hüseyin Üzmez olayı ve benzer davalar nedeniyle Adli Tıp Kurumu'na olan güvensizliği dile getirdiklerini hatırlattı.

Son olarak Adli Tıp Kurumu Başkanı Keramettin Kurt'un görevden alındığı haberlerinin basına yansıdığını kaydeden Gürsoy, şunları söyledi:

''Gerekçesi ne olursa olsun, bu görevden almanın fevkalade isabetli ve doğru bir tutum olduğunu belirtmek istiyoruz. Ancak, Adli Tıp Kurumunda yaşanan bütün olumsuzlukları sadece başkanını değiştirerek çözmek mümkün değildir. Sadece kurum başkanının görev yerinin değiştirilmesiyle yetinilirse bu kozmetik bir önlem olarak kalır. Adli Tıp Kurumu bağımsız, özerk ve bilimsel hüviyetine kavuşturulmalıdır.''

Gürsoy, yeni Adli Tıp Kurumu başkanının kamuoyu nezdinde güvenilir, bilimsel ve tarafsızlığı konusunda kendisini kanıtlamış biri olması gerektiğini belirtti.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title