Haberler

Güneşe Göre Beslenme

Güneşin Zararlı Etkilerinden Korunmanın Bazı Yiyeceklerle Mümkün Olduğu Bildirildi.

Güneşin zararlı etkilerinden korunmanın bazı yiyeceklerle mümkün olduğu bildirildi.

Güneşin fiziksel ve psikolojik yararları kadar zararları da olduğunu belirten uzmanlar, çok fazla güneşe maruz kalmanın ileriki yaşlarda cilt kanseri riskini büyük ölçüde arttırdığına dikkat çekiyor.

Güneşin zararlı etkilerinden korunmak için güneş kremi sürmenin tek başına yeterli olmadığını belirten uzmanlar, yaz mevsiminde bol tüketilen bazı yiyeceklerle güneşin zararlı etkilerinden korunmanın mümkün olduğunu bildiriyor.

Uzmanların, güneşe göre beslenmede sık tüketilmesini önerdiği yiyecekler şöyle:

"- Her gün, bol C vitamini içeren meyvelerden yiyin: C vitamini, cildi güzelleştiren madde olarak biliniyor. Sağlıklı, parlak bir cilde sahip olmak istiyorsanız, günde 2-3 porsiyon, zengin C vitamini içeren nar, kivi, çilek, domates ya da mandalina ve portakal gibi meyvelerden yemelisiniz.

- Uygun miktarlarda sarı ve kırmızı renkli meyve ve sebzelerden tüketin: Havuç, mango, domates gibi karoten bakımından zengin ve antioksidan özelliği olan meyve ve sebzeler ile koyu yeşil sebzeler, cildin direnme gücünü artırır. Ancak, bu tür yiyeceklerin tüketiminde ölçülü olunması gerekiyor. Çünkü aşırıya kaçıldığı takdirde, bu besinler cildin sararmasına da yol açabiliyor.

- Soya ürünleri tüketmeye özen gösterin: Soyada bulunan "isoflavon" adlı madde, bir çeşit dişi hormondur. Antioksidan işleve sahip olan bu madde, kadınların cilt güzelliğini korumada vazgeçilmezdir.

- Bir avuç kabuklu kuru yemiş: Yağlar, cilt için hem iyi, hem de kötü olabilir. Burada önemli olan, hangi yağı tükettiğinizdir. Kabuklu kuru yemişlerdeki bitkisel yağ, genellikle zengin E vitamini içerir.

- Bir bardak sıcak kakao: Çok sayıda bilimsel araştırma, çikolatanın sağlığımıza yararlı bir yiyecek olduğunu kanıtlamış durumda. Kakaoda çok çeşitli antioksidan madde bulunuyor. Dolayısıyla uygun miktarda kakao cilt için yararlıdır.

- Günde iki bardak yeşil çay: ABD'de yapılan araştırmalar, yeşil çayın, güneş ışınlarının yol açtığı yanık, kırışıklık ve sertleşmeye neden olan peroksit miktarını üçte bir oranında azalttığını gösteriyor. Bu açıdan, sağlıklı bir insan günde 2-4 bardak yeşil çay içmelidir."

(AB-AB-MEF-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title