Haberler

Güncelleme - Ot Yiyerek Hayatta Kaldı

Siirt'in Pervari ilçesinde 12 gün önce kaybolan 11 yaşındaki zihinsel engelli Halime Demirtaş, köyünden 50 kilometre uzaklıkta baygın halde bulundu.

Siirt'in Pervari ilçesinde 12 gün önce kaybolan 11 yaşındaki zihinsel engelli Halime Demirtaş, köyünden 50 kilometre uzaklıkta baygın halde bulundu. Demirtaş'ın ot yiyerek hayatta kaldığı bildirildi.

İlçeye bağlı Palamutlu köyünde ikamet eden Tahir Demirtaş, 12 gün önce zihinsel engeli olan 11 yaşındaki kızı Halime Demirtaş'tan evden çıktıktan sonra bir daha haber alamamaları üzerine durumu jandarmaya bildirdi. Bunun üzerine Siirt Afet ve Acil Durum İl Müdürlüğü (AFAD), jandarma ve geçici köy korucularının katılımıyla gerçekleştirilen arama çalışmalarında ulaşılamayan Demirtaş, köyünden yaklaşık 50 kilometre uzaklıktaki Alkumru köyü Kargacık mevkisinde vatandaşlar tarafından baygın halde bulundu.

Olay yerine giden AFAD ve sağlık ekiplerince kaldırıldığı Siirt Devlet Hastanesinde tedavi altına alınan Demirtaş, sağlık kontrolünün ardından ailesine teslim edildi.

Kızının bulunmasında büyük mutluluk duyduğunu anlatan Tahir Demirtaş, AA muhabirine Kürtçe yaptığı açıklamada, kızının 12 gündür ot yiyerek hayatta kaldığını belirterek, "Bugün köylüler bulmuş ve hastaneye kaldırmışlar. 2 gün kayıp olmasına rağmen sağlık durumu gayet iyi." dedi.

"Ot yiyerek hayatta kaldığını düşünüyoruz"

AFAD İl Şube Müdürü Cahit Akkoyun ise kaybolan kız çocuğun bulunması için tüm imkanları seferber ettiklerini söyledi.

Arama çalışmalarında bulunamayan kızın bugün vatandaşlar tarafından Alkumru köyü yakınlarında bulunduğunu dile getiren Akkoyun, "Çok şükür sağlık durumu gayet iyi olan kız çocuğumuzun bu süre içerisinde yabani otlar yiyerek hayatta kaldığını düşünüyoruz." ifadesini kullandı.

Valilikten yapılan açıklamada da, Pervari'nin Palamutlu köyünde ikamet eden Tahir Demirtaş'ın kızı zihinsel engelli Halime Demirtaş'ın (11), Palamutlu köyü Yazıcık Mezrası bölgesinde kaybolması olayıyla ilgili olarak haberin alınmasına müteakip arama çalışmalarının anında başlatıldığı bildirildi.

1 Jandarma İç Güvenlik timi, 7 GKK timi, 150 kişiden oluşan sivil vatandaş, 2 Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) ekipleri, 1 Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE), İl Jandarma Komutanlığına bağlı 1 iz takip köpek ile Van'dan 1 AFAD timi ve iz takip köpek unsurları ile olay bölgesi ve civarı ile komşu ilçelerin kırsal kesimlerinde arama tarama çalışmaları başlatıldığı belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Yapılan aralıksız arama ve çalışmalar neticesinde, kayıp şahıs Halime Demirtaş, bugün saat 10.00 sıralarında Palamutlu köyü Yazıcık mezrasına yaklaşık 7 kilometre uzaklıktaki Akyayla (Kılbasan) köyü ile Kargacık mezrası arasında fıstık ağacının dibinde uyur vaziyette, sağ olarak bulunmuştur. Yapılan ilk muayenesinde, hayati tehlikesinin bulunmadığı, vücudunda herhangi bir darp ve cebir izine rastlanılmadığı, zor yaşam şartlarından kaynaklanan nedenlerden dolayı üzerindeki elbiselerin yırtık ve kullanılamaz hale geldiği, açlığını ot yiyerek gidermesi sebebiyle gıdasız ve susuz kaldığı tespit edilmiştir."

Kaynak: AA / Güncel

Tahir Demirtaş Yazıcık Pervari Siirt Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title