Haberler

Yönetmen Kunt Tulgar, son yolculuğuna uğurlandı

Güncelleme:

76 yaşında hayatını kaybeden yönetmen, senarist, oyuncu, seslendirme sanatçısı ve yapımcı Kunt Tulgar, son yolculuğuna uğurlandı.

76 yaşında hayatını kaybeden yönetmen, senarist, oyuncu, seslendirme sanatçısı ve yapımcı Kunt Tulgar, son yolculuğuna uğurlandı.

Tulgar, Zincirlikuyu Mezarlığı'nda ikindi vaktini müteakip kılınan cenaze namazının ardından Ayazağa Mezarlığı'nda defnedildi.

Törende Tulgar'ın oğulları Kaan ve Cenk Tulgar taziyeleri kabul etti.

Başarılı yönetmenin oğlu Kaan Tulgar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, babasının Türk sinema ve televizyon sektörüne hayatını adadığını belirterek, "Sektörde çok sevilmiş ve saygı görmüş bir insan. Mekanı cennet olsun. Çok değerli bir insanı kaybettik. Anılarıyla kalbimizde yaşayacak." dedi.

Cenk Tulgar da babasına son görevlerini yerine getirmek için toplandıklarını söyleyerek, "Bizim için zor bir gün. Ailesine ve sinemamıza çok emek verdi. Bugün yağan kar taneleriyle beraber hakkın rahmetine kavuştu." ifadelerini kullandı.

Kunt Tulgar

Oyunculuk ve yönetmenliğin yanı sıra ses mühendisi olarak da tanınan Tulgar, kurgu, eşleştirme, ses ve negatif kurgu, ses çekimi ve kopya baskı yıkama da yapıyordu.

Sinema çalışmalarına gençlik yıllarında İtalya'da başlayan Kunt Tulgar, babasının 1963'te kurduğu Milli Film Stüdyosu'nda çalışmak üzere Türkiye'ye döndü ve 1974'te yönetmenliğe başladı.

"Yılmayan Şeytan" (1972), "Keloğlan İş Başında" (1975), "Naciye" (1976), "Şeref Yumruğu" (1977), "Kadınlar Koğuşu" (1978), "Gizli Kuvvet" (1983), "Beklenmeyen Randevu: Belalı Elmaslar" (1984) filmlerinde rol alan sanatçı ayrıca 1952 yapımı "Tarzan İstanbul'da" filminde de Tarzan'ın çocukluğunu canlandırmıştı.

Ayrıca 1960'ların ikinci yarısından itibaren birçok kült filme katkı sunan Tulgar, ilk yönetmenlik denemelerini "Tarzan Adam" ve "Süpermen Dönüyor" ile yaptı.

Kaynak: AA / Güncel

Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 25 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Ziraat Türkiye Kupası ikinci maçlar ne zaman? ZTK rövanş maçları ne zaman oynanacak? Muhtarlıklar kalkıyor mu? Türkiye'de kaç muhtar var, maliyeti ne kadar? Son seçim anketi! Bu pazar seçim olsa hangi parti yüzde kaç oy alır? Manchester United Sheffield United maçı CANLI izle! 24 Nisan MANU Sheffield United maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Toz taşınımı nedir, ne zaman olacak? Toz taşınımı hangi illerde olacak? Muharrem ayı ne zaman 2024? Aziz Yıldırım aday mı 2024? Taraftarlar Aziz Yıldırım'ın aday olması için binlerce paylaşım yaptı Everton Liverpool maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Everton Liverpool maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Everton Liverpool maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Everton Liverpool maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Everton Liverpool maçı CANLI izle! 24 Nisan Everton Liverpool maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Trabzonspor Karagümrük maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) TS Karagümrük maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Ziraat Kupası Yarı Final Tek Maç mı, İki Maç mı? İşte Detaylar 24-25 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title