Haberler

Yeni Doğan Bebek 'Göbeği Bağlanmadığı İçin Öldü' İddiası

Muğla'nın Kavaklıdere İlçesi'nde yaşayan Ayşe-Ali Karip çifti, Muğla Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde normal doğumla dünyaya gelen erkek bebeklerinin, göbek kordonunun bağlanmasının unutulması nedeniyle kan kaybından öldüğünü iddia...

Muğla'nın Kavaklıdere İlçesi'nde yaşayan Ayşe-Ali Karip çifti, Muğla Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde normal doğumla dünyaya gelen erkek bebeklerinin, göbek kordonunun bağlanmasının unutulması nedeniyle kan kaybından öldüğünü iddia ederek sorumlulular hakkında dava açacaklarını söyledi. Muğla Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doktor Fahri Tuna ise konunun incelendiğini ve sorumlular hakkında yasal işlem başlatılacağını belirtti.

İkinci çocuğuna hamile olan 27 yaşındaki Ayşe Karip'in Nebiler Köyü'ndeki evinde dün sabah saat 10.00 sıralarında doğum sancıları başladı. Bunun üzerine genç kadın, mermer işçisi olan eşi 29 yaşındaki Ali Karip tarafından Muğla Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Karip, normal doğumla 3 kilo 700 gram ağırlığında erkek bebek dünyaya getirdi. İlk çocukları kız olan Karip çifti oğullarına 'İlker' adını koydu.

GÖBEĞİNDEN KAN GELDİ

Doğumdan yarım saat sonra servis odasına alınan bebeğinin göbeğinden kan gelmesi üzerine yakınları hemşirelere haber verdi. Önce bağlanmadığı, daha sonra farkına varılınca göbekbağı bağlandığı ileri sürülen bebek, doğumdan 16 saat sonra yaşamını yitirdi. Doya doya kucağına alamadığı bebeğini kaybetmenin acısını yaşayan Ayşe Karip şunları söyledi:

"Doğumdan sonra bebeği yanıma getirdiler. Yarım saat yatırdık. Annem ve ablam bebeğin göbeğinin kanadığını görmüşler. Elbisesinde kan olduğunu fark ettik, üstünü değiştirdik. Hemşireleri çağırdık. Doktora göstermişler, 'Göbek bağı düzgün bağlanmamış' demiş. Göbek bağını bağlayarak, bebeği tekrar getirdiler. Sarılıp kokladım, emzirdim. Saat 03.00 gibi tekrar emzirmek istedim. Ancak istemedi. Sabah baktığımızda her tarafı mosmordu. Öldüğünü fark ettik. Çok üzgünüz."

İHMAL İDDİASI

Gözü yaşlı baba Ali Karip ise, bebeklerinin doğumdan 16 saat sonra ölmesinde büyük ihmal olduğunu ileri sürdü. Ali Karip şöyle dedi:

" Bebek, açık kalan kordon bağı tekrar bağlanana kadar 250-300 gram kan kaybetti. Herhangi bir doktor kontrolü olmadı. Doğuma da doktor girmedi. Çocuğu kan kaybından kaybettik. Bir sorumsuzluk olduğunu hissettik. 16 saat boyunca doktor kontrolü dahi olmadı. Çocuk ölünce doktor geldi. Çocuk sağlıklı olarak dünyaya geldi. Ancak göbek bağının açık unutulması sonucu meydana gelen kanamadan sonra hayatını kaybetti. Olayı yargıya taşıyacağız, sorumlular hakkında dava açacağız."

Muğla Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doktor Fahri Tuna ise konunun incelendiğini ve sorumlular hakkında yasal işlem yapılacağını söyledi.

Öte yandan otopsi yapılan bebek, toprağa verilmesi için ailesine teslim edildi. - Muğla

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Muğla Üniversitesi Kavaklıdere Fahri Tuna Bebek Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Fenerbahçe Beko Monaco maçı hangi kanalda, saat kaçta? EUROLİG Fenerbahçe Beko Monaco Basket maçı CANLI ŞİFRESİZ izleme linki var mı? Giresun Belediye Başkanı hangi partiden? Giresun Belediye Başkanı Fuat Köse kimdir? Al Nassr Al Khaleej maçı ne zaman,sat kaçta? Al Nassr Al Khaleej CANLI izleme linki var mı, Ronaldo oynuyor mu? PSG - B.Dortmund CANLI izleme linki var mı? PSG - B.Dortmund ŞİFRESİZ yayın var mı? PSG - B.Dortmund maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda yayınlanacak? PSG - B.Dortmund maçı şifresiz mi? EXXEN canlı maç izle! (ŞAMPİYONLAR LİGİ) EXXEN kesintisiz donmadan canlı yayın! 1 Mayıs EXXEN spor canlı izle! CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 1 Mayıs Pazar günün maçları nereden izlenir? TV8.5 canlı izle! ŞAMPİYONLAR LİGİ TV8.5 CANLI 4K İZLE! 2024 TV8.5 HD kesintisiz donmadan canlı izle linki! TV 8.5 (TV 8 Buçuk) Güncel HD frekans değerleri nedir? TV 8.5 Türksat uydu frekans, sembol oranı ve fec değerleri nedir? TV 8.5 canlı izleme linki! LA Clippers Dallas Mavericks NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 1 Mayıs Basketbol NBA CANLI İZLE! Boston Celtics Miami Heat NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 1 Mayıs Basketbol NBA CANLI İZLE! Survivor eleme adayları kim? 1 Mayıs Çarşamba Survivor potada kimler var? Survivor Düello oyununu kim kazandı? 1 Mayıs Çarşamba 2024? Survivor kim kazandı? 1 Mayıs Çarşamba Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? TRT 1 ne zaman kuruldu? TRT kaç yıldır yayında bu yıl kaçıncı kuruluş yıl dönümü?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title