Haberler

Yayla Sahili İçme Suyu’na Kavuştu

Keşan'ın mücavir olanı olan Yayla Sahili'nde Keşan Belediyesi tarafından başlatılan İçme Suyu Tesisleri'nin açılışı 30 Nisan 2010 Cuma günü yapıldı.

Saat 14.00'te Pazaryerindeki alanda başlayan törene Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan, Keşan Belediye Başkan Yardımcıları Cemil Kılavuz, Feyzi Engin Ali Toker, çevre ilçe ve belde belediye başkanları, CHP il Başkanı Nejat Gencan, CHP Keşan ilçe Başkanı A.Baki Topal, DSP Keşan İlçe Başkanı Remzi Işıktan, siyasi parti temsilcileri, il genel meclis üyeleri, belediye meclis üyeleri, Yayla Sahili sakinleri, kooperatif ve site başkanları katıldılar.

Sunuculuğunu Keşan Belediyesi Basın ve Halkla İlişkiler Sorumlusu Erdoğan Demir'in yaptığı törende açılış konuşmasını yapan Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan, şunları söyledi;

"Değerli belediye başkanı arkadaşlarım, değerli il başkanım, siyasi parti temsilcileri, il genel meclis üyeleri, belediye meclis üyeleri, değerli basın mensupları, çok değerli Yayla Sahili sakinleri, kooperatif yöneticileri, bugün şahsım adına çok mutlu günlerimden birini yaşıyorum.

2004 yılında göreve geldiğimden bu yana iki mücavir alanımız olan Erikli ve Yayla'da her kooperatif site toplantısına bizzat katıldım.

Altyapı açısından özellikle de içme suyu ve kanalizasyon konusunda noksanlarımız vardı. O zamanlardan bu yana yaptığımız çalışmaların semeresini bugün hep birlikte almış bulunmaktayız. Bir açıdan daha mutluyum. Dediniz ki başkan sen kazmayı vur biz arkanızdan geleceğiz. Sağ olun ben Yayla sahili sakinlerine özellikle teşekkür etmek istiyorum. Birlik olduk beraber olduk destek verdiniz ve sonuçta bu günlere kadar geldik. Şu anda Yayla'da içme suyu şebekesi ve kanalizasyon bitmiştir. Bundan sonra Danişment'in eksiklerini tamamlamak için çalışacağız. Yaklaşık Yayla Sahili'nden içme suyu ve altyapı projelerinden yarı yarıya katkı sağlandı. Benim beklediğim rakamın üzerinde bir katılım oldu. Onun için bir kez daha sizlere teşekkür ediyorum. Altyapı işi çok zor bir iştir. Ne hikmetse Keşan'ın altyapısını da tamamlamak bize kısmet oldu. Şu anda Yayla'da artık % 95'in üzerinde yol kazmayacağız. Atık su arıtma tesislerinin yer tahsisi oldu. Şu anda projelendirme aşamasındayız. İTÜ ile bu çalışmalarımız sürüyor. Sonbaharda da bu çalışmalara başlayacağız. Yaklaşık 12 km kanal şebekesi, 11 km içme suyu şebekesi döşedik. 3 adet içme suyu kuyularımız açıldı. Kuyuların olduğu bölgeye 100 tonluk toplama deposu yapıldı. Ayrıca Yayla Sahili'nin girişine 1000 Tonluk içme suyu depomuzu yaptırdık. Kuyuların depoların iç aksamlarını tamamıyla belediyemizin Su işletmesi ekibi yapmıştır.

Altyapıdaki içme suyu ve kanalizasyon şebekesini döşeyen Aktel Firması'na su deposunu yapan Sayın İşadamı Star Teknik İnşaat Sahibi Mahmut Cankara'ya ve Belediyemiz Su İşleri ekibine teşekkür ederim. Altyapı şehirciliğin temelidir. Bırakın bir kaç gün yollarınız bozuk olsun. Altyapı yapmadan üst yapı yaparsanız sonunda yine kazacaksınız. Paralarınız boşa gidecek. Biz de bu açıdan işin temeli neyse ilkesi neyse ona göre çalışmaya devam ediyoruz. Ülkemizin şartları belli oldu. Bir çoğunuz bu su işi devlet yapsın diye baktı. Bizim bu işlerin yaparken çektiğimiz zahmet sıkıntı bu iş bitince sona eriyor. Geriye kalan tek mutluluk bu. Bana güvendiğiniz için hepinize teşekkür ediyorum. Güveninizi boşa çıkarmadıysam ne mutlu bana"

Konuşmanın ardından Özcan ve beraberindekiler hep birlikte Yayla Sahili'ne gelen suyu simgeleyen Vanayı hep beraber açarak Yayla Sahili'ne suyu ulaştırdılar.

Daha sonra Ekrem Öztekin adlı abonenin temsili aboneliği de onaylandı ve oradaki çeşme de açıldı.

Konuklara daha sonra ikramda bulunuldu.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title