Haberler

Yargıtay Başkanı 13. turda da seçilemedi

Güncelleme:

Yargıtay Başkanı Mehmet Akarca'nın görev süresinin dolması nedeniyle bir haftadır devam eden başkanlık seçimlerinin bugün yapılan 12 ve 13. tur oylamalarında hiçbir aday salt çoğunluğu sağlayamadı. Seçim yarın gerçekleştirilecek 14. tur ile devam edecek.

Yargıtay Başkanlığı görevine 24 Mart 2020'de seçilen Mehmet Akarca'nın 4 yıllık görev süresinin dolması nedeniyle 1 haftadır süren başkanlık seçimlerinin bugün yapılan 12 ve 13. tur oylamalarında da hiçbir aday salt çoğunluğu sağlayamadı.

HİÇBİR TURDA SALT ÇOĞUNLUK SAĞLANAMADI

Yüksek Mahkemenin 4 yıl boyunca görev yapacak yeni başkanını belirlemek için Yargıtay üyeleri 25 Mart Pazartesi sandık başına gitti. Seçimin ilk 11 turunda hiçbir adayın, 348 Yargıtay üyesinin salt çoğunluğu olan en az 175 oyu alamaması üzerine bugün, 3 adayın katıldığı 12. tur oylaması yapıldı.

12. TURDA ALINAN OYLAR

Seçime katılım 326 olarak kayıtlara geçerken, kullanılan oylardan 3'ü boş, 12'si ise geçersiz sayıldı. Oylama sonucu şu şekilde oldu:

3. Ceza Dairesi Başkanı Muhsin Şentürk: 108

3. Hukuk Dairesi Başkanı Ömer Kerkez: 105

Yargıtay Başkanı Akarca: 98

13. TURDA DA SALT ÇOĞUNLUK SAĞLANAMADI

Salt çoğunluğun sağlanamaması nedeniyle seçimde 13. tur oylama yapıldı ancak bu turda da salt çoğunluk sağlanamadı.

13'üncü tur oylaması yapıldı. Oylama sonucu şu şekilde:

3. Ceza Dairesi Başkanı Muhsin Şentürk: 113

3. Hukuk Dairesi Başkanı Ömer Kerkez: 104

Yargıtay Başkanı Mehmet Akarca: 103

YARIN 14. TUR YAPILACAK

13. turda seçime katılım 332 olarak kayıtlara geçerken boş oy kullanılmadı. 12 oy ise geçersiz sayıldı. Seçim yarın gerçekleştirilecek 14. tur ile devam edecek.

Kaynak: AA / Güncel

Mehmet Akarca Yargıtay Yargı Hukuk Politika Güncel Haberler

Bingöl'ün Karlıova ilçesinde 4,2 büyüklüğünde deprem

Bingöl'ün Karlıova ilçesinde 4,2 büyüklüğünde deprem

Trafikteki Kürtçe uyarılara yazılan, 'Türkiye Türk'tür Türk kalacak' yazısı Van'ı karıştırdı

Trafikteki Kürtçe uyarılara yazılan, "Türkiye Türk'tür Türk kalacak" yazısı Van'ı karıştırdı

Muhsin Yazıcıoğlu'nun ölümüyle ilgili yeni inceleme! Adli Tıp eski rapordaki ifadeyi çürüttü

Muhsin Yazıcıoğlu'nun ölümüyle ilgili yeni inceleme! Adli Tıp eski rapordaki ifadeyi çürüttü

Bakmadan Geçme

26-27 Temmuz Akaryakıt Fiyatları: Benzine, motorine, mazota zam veya indirim var mı, gelecek mi? Akaryakıt zammı ne zaman? 26-27 Temmuz bugün ve yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, kaç derece? Bu akşam kimin maçı var? Bugün TV'de kimin maçı var, ne maçı? 26 Temmuz bugünkü günün maçları Bingöl'de deprem mi oldu? Bingöl'de son dakika deprem oldu! Deprem şiddeti ve büyüklüğü kaç, nerede oldu? Son depremler AFAD ve Kandilli listesi Milli takım kadrosundan çıkarılan Tuğba Şenoğlu İvegin kimdir? Tuğba Şenoğlu İvegin kaç yaşında, nereli? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? Beyoğlu, Fatih, Sarıyer 26-27 Temmuz İstanbul su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? Aliağa, Bergama, Çeşme 26-27 Temmuz 2024 İzmir su kesintisi listesi! Gaziantep GASKİ su kesintisi: Gaziantep'te sular ne zaman gelecek? Şahinbey, Şehitkamil, Nurdağı 26-27 Temmuz 2024 GASKİ su kesintisi listesi! Adana ASKİ su kesintisi: Adana'da sular ne zaman gelecek? Çukuorva, Karataş, Pozantı 26-27 Temmuz 2024 Adana su kesintisi listesi! KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? Karatay, Beyşehir, Ilgın 26-27 Temmuz 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? Alanya, Korkuteli, Demre 26-27 Temmuz 2024 Antalya su kesintisi listesi! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? İnegöl, Nilüfer, Mustafakemalpaşa 26-27 Temmuz 2024 Bursa su kesintisi listesi! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? Yenimahalle, Sincan, Bala 26-27 Temmuz 2024 Ankara su kesintisi listesi! Adalet bölümü kaldırıldı mı? Hangi liseler ve üniversitelerde Adalet bölümü var? 27 Temmuz 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, KARİYER, SAĞLIK burç yorumları! 27 Temmuz burç yorumları nedir?
Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Saral, DEM Partili vekili yumruklayan Karaismailoğlu'nu tebrik etti: Oflu duruşuna sağlık

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Saral, DEM Partili vekili yumruklayan Karaismailoğlu'nu tebrik etti: Oflu duruşuna sağlık

500

Yorumlar (10)

sade vatandaş:

normalde Cumhuriyet tarihinde böyle bir seçimin bu kadar çok uzadığı ne duyuldu ne görüldü yargıtayda mutlaka bir şeyhler oluyor

29
9
yanıtYanıtla
NEFER OGLU:

80 darbesi böyle olmuştu. cumhurbaşkanını secememisti meclis, dönüyor Bi dolaplar ama,hayırlısı bakalım.

yanıt16
yanıt1
Ahmet Uzturk:

kuklalarla ,hakkaniyetlerin yarışı

yanıt6
yanıt5
Özer Doğan:

bunlardan millete ne hayır gelir menfaatçiler.. Allah kimseyi mahkeme kapılarına düşürmesin

22
3
yanıtYanıtla
Adem Bilican:

ya ne seçimmiş be arkadaş ilk turda bilemedin ikinci turda en çok oy alanı seçin gitsin

20
4
yanıtYanıtla
Eko cCc:

İstersen 100 defa oylama yap. Herkes aynı kişiye oy verirse, ne değişecek. Saçma sapan işler

16
2
yanıtYanıtla
Murat Vural:

Koskoca okumuş adamlar birde milleti yargılayan insanlar 13 . tur olmuş hâla bir başkan secçemediler . Tam Kemal Sunal filmi gibi . İlkokuldaki sınıf başkanı seçimi bile bundan daha kolaydır.

11
2
yanıtYanıtla
GÖKHAN UZUNALİ :

Neden tek seçim ile sona kalan 2 aday arasında en fazla oyu alan kazansın yapılmıyor acaba ? Artık her şeyde bit yeniği arar olduk. Nedir acaba burada ki sııkıntı ?

4
0
yanıtYanıtla
Kaan Doğan:

Kural çekin kura olmuyosa zorlamayın Geçler ??

1
0
yanıtYanıtla
Kara_kalem:

UZATMALARI UYNUYORLAR HELE BU SEÇİMDEN SONRA DAHA DA ZOR ANLAYIN ARTIK

0
1
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title