Haberler

Yahni Dağı'na Hediklerle Tırmanıp, Kayakla İndiler

Türkiye Dağcılık Federasyonu'nun (TDF) 4 üyesi, kara batmamak için ayaklarına 'hedik' giyerek deniz seviyesinden 2 bin 662 metre yükseklikteki Yahni Dağı'na çıktı, kayarak indi.

Türkiye Dağcılık Federasyonu'nun (TDF) 4 üyesi, kara batmamak için ayaklarına 'hedik' giyerek deniz seviyesinden 2 bin 662 metre yükseklikteki Yahni Dağı'na çıktı, kayarak indi.

TDF'nin dağcıları Özfer Koçak, Yıldırım Özarkan, Abdulgafur Erdoğdu ve Ahmet Güzel, Kent merkezine 15 kilometre uzaklıkta, Ani harabeleri yolu üzerindeki Yahni Dağı'na geçen pazar günü 'hedik' denilen kar ayakkabılarono giyerek çıktı. Kar yağışı, sis ve fırtınayla mücadele eden dağcılar, kar kalınlığının yer yer 1 metreyi aştığı Yahni Dağı'nın zirvesine 1.5 saatte tırmandı. Zirve keyfini yaşadıktan sonra bir süre dinlennen dağcılar, sırtlarında taşıdıkları kayakları ayaklarına geçirip inişe başladı. Zorlu yolculuğu 1 saatte başarıyla tamamlayan dağcıların yüzlerindeki kızarıklık hava şartlarının ne kadar olumsuz olduğunu gözler önüne serdi. İnişin tamamlanmasıyla birlikte otomobillerinde bulunan gıda malzemelerini çıkararak kahvaltı yapan dağcılar, termostaki sıcak çayı içerek ısınmaya çalıştı.

'OLDUKÇA KEYİFLİYDİ'

Çok keyifli bir tırmanış gerçekleştirdiklerini belirten dağcılardan Özfer Koçak şunları söyledi:

"Tırmanışa saat 07.30'da başladık ve gerçekten harika vakit geçirdik. Zirveye hediklerle saat 09.00 'da ulaştık. Yaklaşık 20 dakikalık dinlenme ve hazırlık aşaması sonrasında aşağı inmeye başladık. Zirvede hem sis, hem de tipi vardı. Yaklaşık 3 saat süren tırmanış ve iniş oldukça keyifliydi. Dağcılık Federasyonu sporcuları olarak önceki yıl da Hacıhalil Dağı'nda böyle bir etkinlik gerçekleştirmiştik."

Iğdırlı Ahmet Güzel de 18 yıldır Kars'ta harita mühendisi olarak görev yaptığını söyleyerek şöyle dedi:

"Kayak merkezlerinde kayak yapmaktan deyim yerindeyse usandım. Pistlerde kaymaktan zevk alamaz oldum. Yaklaşık 2 yıldır arkadaşlarımla birlikte karlı dağlara tırmanıyor ve kayak yapıyoruz. Müthiş bir zevk. Çok heyecanlı ve adrenalin dolu tırmanışlar." - Kars

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Türkiye Dağcılık Federasyonu Ahmet Güzel Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title