Haberler

Yağlıdere'de Topraksız Tarım Eğitimi Verildi

Güncelleme:

Yağlıdere Yerel Eylem Grubu Derneği (YEG) tarafından düzenlenen topraksız tarım eğitim programında 11 kursiyere sertifika verildi. Eğitimde sera yapısı, iklim kontrolü ve diğer teknik unsurlar hakkında detaylı bilgi verildi.

Yağlıdere Yerel Eylem Grubu Derneği (YEG) tarafından topraksız tarım eğitimi düzenlendi.

Yağlıdere Belediyesi toplantı salonunda 5 gün süren ve Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı'nca (DOKA) desteklenen eğitim programında 11 kursiyere sertifika verildi.

Yağlıdere YEG Başkan Vekili Ali Ocak, gazetecilere, ilçedeki iklim koşulları nedeniyle geleneksel tarım yöntemleriyle verimli bir üretim yapmanın zorlaştığını söyledi.

Sera ortamında topraksız tarım ile mevsimsel sınırlamalara bağlı kalmadan yılın her döneminde üretim yapmanın mümkün olabileceğini dile getiren Ocak, "İlçemizde uygulanabilirliği ön plana çıkmakta. Eğitim programı kapsamında sera yapısı, iklim kontrolü ve diğer teknik unsurlar hakkında detaylı bilgi verilerek kursa katlım sağlayan çiftçilerimizin bu konuda bilgi ve deneyim sahibi olmaları sağlandı." dedi.

Kaynak: AA / Güncel

Eğitim Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title