Haberler

Vicdan Konvoyu'na Destek

- Vicdan Konvoyu'na destek toplanan vatandaşlar Vicdan Konvoyuna katılan kadınlardan görüntü Dua edilmesi İHH Afyonkarahisar Şube Başkanı Ahmet Ertürk'ün konuşması Dilek feneri uçurulması Otobüsün yola çıkması Vicdan Konvoyu'na destek AFYONKARAHİSAR - Afyonkarahisar'da bir grup kadın,...

- Vicdan Konvoyu'na destek toplanan vatandaşlar

Vicdan Konvoyuna katılan kadınlardan görüntü

Dua edilmesi

İHH Afyonkarahisar Şube Başkanı Ahmet Ertürk'ün konuşması

Dilek feneri uçurulması

Otobüsün yola çıkması Vicdan Konvoyu'na destek

AFYONKARAHİSAR - Afyonkarahisar'da bir grup kadın, Suriye'de Esed rejiminin hapishanelerinde hukuka aykırı şekilde tutulan ve işkence gören kadınların seslerini duyurmak için düzenlenen Vicdan Konvoyu'na destek amacıyla Hatay'a hareket etti.

Afyonkarahisar'da da İHH İnsani Yardım Vakfı öncülüğünde bir grup kadın yola çıkmak üzere Hoca Ahmet Yesevi Ortaokulu önünde buluştu.

Grup adına açıklama yapan İHH Afyonkarahisar Şubesi Başkanı Ahmet Ertürk, 8 yıldır Suriye'de devam eden kirli savaşta binlerce masum insanın hapislere girdiğini söyledi.

İnsan hakları gözlemcilerinin kayıtlarına göre 6 bin 736 kadının cezaevlerinde tutsak halde olduğunu belirten Ertürk, şunları kaydetti:

"İstanbul'dan 450 sivil toplum kuruluşu ile 55 ülkeden katılımcıyla birlikte yola revan olan konvoy, Adana'ya ulaştı. Biz de Afyonkarahisar'dan duyarlı hanım kardeşlerimizle birlikte buradan önce Adana'ya gideceğiz. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde ise tüm dünyaya hep birlikte 'Suriyeli kadınlar yalnız değildir' ve 'Bizler dünya coğrafyasındaki hanım kardeşlerimizle birlikte bu kardeşlerimizin serbest bırakılmasını istiyoruz' diyerek Hatay'da yapılacak basın açıklamasına katılacağız. Bu anlamlı organizasyona destek veren herkese teşekkür ediyorum."

Yapılan duaların ardından kadınlar dilek fenerleri uçurdu ve otobüsle yola çıktı.

Kaynak: AA / Güncel

Ahmet Ertürk Suriye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Starbucks zam geldi mi? Starbucks fiyatları ne kadar oldu? Akaryakıta zam mı geldi 3 Mayıs 2024? Elazığ'da deprem mi oldu SON DAKİKA? 3 Mayıs CUMA (Sivrice) Elazığ depremi şiddeti, merkezi ne? #128558 Fenerbahçe hangi gün kuruldu? FB 3 Mayıs'ta mı kuruldu? 3 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 3 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! Makas ne zaman icad edilmiştir? Makas kaç yılında icad edildi? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 3 Mayıs 2024 Cuma! 3 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 3 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 3 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 3 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 3 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 3 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 3 Mayıs 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 3 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 3 Mayıs Cuma Hutbesi yayınlandı! 3 Mayıs Cuma Hutbesi tam metni! Aston Villa elendi mi? Aston Villa UEFA Konferans Liginden elendi mi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title