Haberler

Vedat Milor: Süt Kuzusuyla İlgili Sözlerim Eski Bir Programdan

Güncelleme:

Milor, " '20 günlük süt kuzusu' ile ilgili sözlerim eski bir programdan. Tepki gösterenler hangi bağlamda söylendiğine bakmamışlar." dedi.

Hürriyet yazarı Vedat Milor'un "20 günlük süt kuzusu yemesi," sanki başka meselemiz yokmuş gibi bugün sosyal medyanın en çok konuşulan konularından biri oldu. Ekşi Sözlük'te onlarca yorum yazıldı. Kimileri Milor'u sert ifadelerle eleştirirken, kimileri destek verdi. ABD'de bulunan Milor, hurriyet.com.tr'ye konuştu. " '20 günlük süt kuzusu' ile ilgili sözlerim eski bir programdan. Tepki gösterenler hangi bağlamda söylendiğine bakmamışlar. O Programda İspanya'nın iç kesimlerindeki Ribera del Duero bölgesinde yetiştirilen 'churra' cinsi kuzulardan bahsediyordum." dedi.

"BENİM YÜZÜMDEN İSPANYA'YLA SAVAŞIN EŞİĞİNE GELMEYELİM"

"Bu tepkileri anlamakta zorlanıyorum. Her konuda kolayca kutuplaşan insanlar olduk. Benim yüzümden şimdi de İspanya ile savaşın eşiğine gelmeyelim de! Neden derseniz, olayın aslını anlatayım:

"ESKİ BİR PROGRAMDAN"

'20 günlük süt kuzusu' ile ilgili sözlerim eski bir programdan. Tepki gösterenler hangi bağlamda söylendiğine bakmamışlar. O Programda İspanya'nın iç kesimlerindeki Ribera del Duero bölgesinde yetiştirilen 'churra' cinsi kuzulardan bahsediyordum.

"GENELLİKLE 3 HAFTALIKKEN KESİLİRLER"

Bu kuzular o bölgede genellikle üç haftalıkken kesilir. Üç saat pişirilir ve bütün halde masaya getirilip dört porsiyona bölünür. İspanya'nın milli yemeklerindendir.

"KARŞIMA ÇIKARSA BU YEMEĞİ KAÇIRMAM"

Ben genellikle sebze ve balık ağırlıklı beslensem bile, İspanya'ya gittiğimde karşıma çıkarsa bu yemeği kaçırmam. Valladolid'deki Mannix gibi bir restoranda yenmesini tavsiye ederim. Ama uyarayım: Önceden rezervasyon yaptırmak gerekir."

Kaynak: Hürriyet.


Kaynak: Haberler.com / Güncel

Vedat Milor Hürriyet İspanya Yaşam Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500

Yorumlar (31)

Bingöllü can:

Kasabın biri kuzuyu kesmek için yere yatırıyor, bu esnada kasabın parmağı kuzunun ağzına giriyor ve kuzu onun parmağını emiyor, adam kuzuyu kesmiyor küçük hayvanları kesmeye tövbe ediyor. Ben bunu duyduğumda ağlamıştım. Sizlerden ricam böyle şeyler yapmayın.

79
1
yanıtYanıtla
Arya:

Zıkkımın kökünü ye 20 günlük bebek yiyo

47
10
yanıtYanıtla
bey:

Yediginiz helal kesimmi dikkat edin örnek ateistlerin kestigi yenmez mesela cin lokantalari Allah inanci olmayanlar.

15
4
yanıtYanıtla
Dunyanin en iyi mutfaklari:

Keske cin mutfagini bulsak gucumuz olsada yesek. Dunyanin en lezzetli yemekleri

yanıt1
yanıt9
İNSANLIK:

O KUZUNUN 20 GÜNLÜKKEN İYİ YETİŞİP YENEBİLECEĞİNİ İDDİA EDEN VE CEHALETİMİZLE DALGA GEÇENLER SİZ EĞER BU KUZUYU ANNESİNDEN 20 GÜNLÜKKEN AYIRMAYI BİR ENTELLEKTÜELLİK OLARAK GÖRÜYORSAN BİZ CAHİLİZ KABUL EDİYORUZ. . .

19
0
yanıtYanıtla
esad iyidir:

ula milor yiye yiye şiştin. şimdi çok ayıp ettin. 3 haftalık kuzuyu yiyen insan değildir.

18
1
yanıtYanıtla
Ak koyun:

Reis başkan olunca kuzularda kurtarılacak.

6
12
yanıtYanıtla
AR,,,,,,,:

Sen ne halt edersen et ne istiyorsan ye bu işin eski programı yeni programı diye saçmalığımı olur cinsi ne olursa olsun 3 haftalık her yerde 3 haftalıktır islam dininde haramdır senin gayen lezzetler tatlar değil ateşe dayanacağın kadar günah işle. . . .

13
3
yanıtYanıtla
Turk:

Şarap uzmani pis adam

4
12
yanıtYanıtla
bruksel:

cakallar ancak 20 gunluk sutkuzu yer insan olan yemez

14
1
yanıtYanıtla
Tüm 31 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title