Haberler

Uzan'lara Kırmızı Bülten

Serpil KIRKESER/İSTANBUL, (DHA) TASARRUF Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) tarafından 2003 yılında el konulan İmar Bankası'nın hileli iflasına neden oldukları öne sürülen Cem Uzan'ın da aralarında bulunduğu 48 sanık hakkında açılan davanın görülmesine devam edildi.

Serpil KIRKESER/İSTANBUL, (DHA)

TASARRUF Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) tarafından 2003 yılında el konulan İmar Bankası'nın hileli iflasına neden oldukları öne sürülen Cem Uzan'ın da aralarında bulunduğu 48 sanık hakkında açılan davanın görülmesine devam edildi. Mahkeme Cem Uzan, Kemal Uzan, Yavuz Uzan ve Hakan Uzan hakkında "gıyabi tutuklama kararı"nın yanısıra yurtdışında aranmaları hususunda haklarında "kırmızı bülten" çıkarılmasına da karar verdi.

İstanbul 4. Ağır Ceza Mahkemesi, "hileli iflas" suçundan yargılanan Cem Uzan, babası Kemal Uzan, kardeşi Murat Hakan Uzan ve amcası Yavuz Uzan'ın sorgularının yapılması amacıyla gıyabi tutuklama kararı çıkarılmasına karar verdi. İstanbul 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya başka suçtan tutuklu sanıklar Tacettin Pak ve Mustafa Akar ile tutuksuz 26 sanık katıldı.

Cumhuriyet Savcısı Kadir Nazmi Yelkenci, sanıklar Cem Cengiz Uzan, Murat Hakan Uzan ve Kemal Uzan hakkında kaçak olduklarına ilişkin karar verilmesine, sanıkların savunmalarının alınması için gıyabi tutuklama karar verilmesini talep etti.

TALEBİN REDDİNE KARAR VERİLSİN

Cem Cengiz Uzan'ın avukatı Şaylan Çığgın da müvekkilinin yurtdışında olduğunu ve adresinin de belli olduğunu söyledi. Avukat Çığgın, "Cem Uzan banka yönetiminden 1994 yılında ayrılmıştır. Bu dava ise 2009 yılında zaman aşımı süresi dolduktan sonra açılmıştır. Talebin reddine karar verilmesini istiyoruz" dedi.

CEM UZAN HAKKINDA GIYABİ TUTUKLAMA KARARI ÇIKARILDI

Mahkeme Heyeti, sanıklar Kemal Uzan, Cem Cengiz Uzan, Yavuz Uzan, Murat Hakan Uzan'ın yurtdışında olduklarından bu sanıkların kaçak sayılmasına, sanıkların sorgularının yapılması için gıyabi tutuklama kararı çıkarılmasına karar verdi.

Sanıklar Kemal Uzan, Cem Cengiz Uzan, Yavuz Uzan ve Murat Uzan'ın yurtdışında aranmaları hususunda haklarında kırmızı bülten çıkarılmasına da karar veren mahkeme heyeti, sanıkların Türkiye'de yakalandıklarında savunmalarının alınıp serbest bırakılmasına hükmetti. Heyet, ayrıca dava dosyasının bilirkişiye gönderilerek, hileli iflas suçunun oluşmasında bütün sanıkların ne derece iştiraklerinin olup olmadığının araştırılmasına karar vererek duruşmayı erteledi. İstanbul 4. Ağır Ceza Mahkemesi, "hileli iflas" suçundan yargılanan Genç Parti Genel Başkanı Cem Uzan'ın savunmasının alınmasından vazgeçerek 18 Aralık 2009'da hakkındaki gıyabi tutuklama kararını kaldırmıştı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title