Haberler

Urfa'ya "Şanlı" Unvanı Verilişinin 33. Yılı

TBMM tarafından Urfa'ya, "Şanlı" unvanı verilişinin 33'üncü yılı törenle kutlandı.

TBMM tarafından Urfa'ya, "Şanlı" unvanı verilişinin 33'üncü yılı törenle kutlandı.

Şehitlik Anıtı'na çelenklerin bırakılmasıyla başlayan tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla devam etti.

Törende Urfa'ya "Şanlı" unvanının verilmesi hakkındaki kanun ve gerekçesi ile kutlama telgrafları okundu.

Vali Güngör Azim Tuna, törendeki konuşmasında, "Milli mücadele yıllarında işgalcilere unutulmaz bir ders veren Urfalılar tarihe şan ve şerefle kaydedildi." dedi.

İşgalcilerin Urfa'nın işgalini başlarına konan bir talih kuşu olarak gördüklerini savunan Tuna, Urfalıların şanlı mücadeleyle sadece işgalcilere karşı değil tarihe de birlik ve vatanperverlik dersi verdiğini kaydetti.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Abdülkadir Açar da Şanlıurfa'nın tarihten gelen milli ve manevi yapısına dikkati çekerek, bu unvanın 2016 yılında İstiklal Madalyası ile taçlandırıldığını aktardı.

Açar, tarihin, kültürün, bayrağın ve manevi duyguların yoğun hissedildiği Urfa'nın daima şer güçlerin hedefi olduğunu ancak kent halkının milli duruşundan asla taviz vermediğini sözlerine ekledi.

Tören, günün anlam ve önemine ilişkin şiirlerin okunmasının ardından sona erdi.

Kurtuluş Savaşı'nda işgal güçlerine karşı gösterdikleri kahramanlık dolayısıyla Urfa'ya, TBMM tarafından 12 Haziran 1984 yılında "Şanlı" unvanı verilmesine ilişkin teklif kabul edilmiş, 22 Haziran 1984 tarihli Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren kanunla, Urfa ilinin adı "Şanlıurfa" olarak değiştirilmişti.

Kaynak: AA / Güncel

Güngör Azim Tuna Abdülkadir Açar Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
title