Haberler

Ünlü Tarihçi Talha Uğurluel, FETÖ'cü Olmadığını Kanıtlamak İçin Eşi ile Diskoda Tanıştığını Söyledi

Güncelleme:

Geçtiğimiz aylarda hakkında gözaltı kararı verilerek FETÖ'den tutuklanan tarihçi Talha Uğurluel, örgüte üye olmadığını ispat etmek için eşi ile diskoda tanıştığını söyledi.

Erzincan Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından geçtiğimiz aylarda hakkında gözaltı kararı verilerek tutuklanan tarihçi Talha Uğurluel'le ilgili soruşturmada şüphelinin yurt dışı giriş çıkışları mercek altına alındı. FETÖ'den tutuklanan tarihçi Talha Uğurluel'in emniyetteki ifadesinde kendisini savunmak için eşini ön plana çıkardığı ortaya çıktı. Uğurluel, eşi ile diskoda tanıştığını söyleyip FETÖ'cü olmadığını ispat etmeye çalıştı.

GİRİŞ-ÇIKIŞLAR İNCELENDİ

Soruşturma dosyasında Uğurluel'in 2007-2018 yılları arasında kaç defa yurt dışına çıkış yaptığına dair tespitler yer aldı. 11 yılda 443 uçuş kaydı bulunan Uğurluel'in, aynı zaman aralığında 457 bin 419 kişi ile giriş çıkış yaptığı, bunlardan 2 bin 487'sinin FETÖ şüphelisi olarak soruşturulduğu tespit edildi.

Talha Uğurluel'in 2005-2018 yılları arasında nerelerde konakladığı da incelendi. 13 yıllık sürede değişik mekanlarda toplam 233 konaklama kaydı bulunan Uğurluel'in bu konaklama kayıtlarında toplam 29 bin 678 kişi ile aynı tarih aralığında konaklama yaptığı, bunlardan 259'unun örgüt şüphelisi olduğu belirlendi.

Ünlü Tarihçi Talha Uğurluel, FETÖ'cü Olmadığını Kanıtlamak İçin Eşi ile Diskoda Tanıştığını SöylediTalha Uğurluel

EŞİYLE DİSKODA TANIŞMIŞ

Yeni Şafak'ta yer alan habere göre, Emniyetteki ifadesi de soruşturma dosyasında yer alan Uğurluel, FETÖ'cü olmadığına yönelik kanıtının eşi olduğunu ileri sürmüş. FETÖ'cü olmadığını iddia eden Uğurluel, 1998 yılında örgüte ait Yeşilırmak isimli dershanede görev yaparken kız arkadaşı ile evlenme isteğinin dershane yöneticileri tarafından kabul görmediğini anlattı.

Bu karara kızıp dershaneden ayrıldığını söyleyen Uğurluel, ''Daha sonradan evlenmiş olduğum eşim ile disko ortamında tanıştık. Bu durum bile benim FETÖ üyesi olmadığımın kanıtıdır'' dedi.

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Talha Uğurluel 3.Sayfa Güncel Haberler

500

Yorumlar (19)

ENver:

457 bin kişinin 2 bin küsürü fetö cü adam ilgim Yok diyor ilgisi olan hatta Amarikaya el etek öpmeye giden bi çok AKePe li ki en başta Ankara BB Başkan adayı olmak üzere hepsi serbest geziyor ondan sonra ülke de hukuk adalet var deniyor...Hiç inandırıcı değil...

69
13
yanıtYanıtla
Can Berk:

Allah aşkına adam akıllı bir araştırma yapın.. böyle bilgili insanları hapise atarsanız bu ülke ileri değil geriye gider.. allah sonumuz hayır etsin, bu gidişat hiçde iyi değil..

62
17
yanıtYanıtla
DELİDİR NE YAZSA YERİDİR:

Piyonlar içeri , kaleler , filler , atlar hele, hele vezir ve şah ne hikmetse bir türlü içeri alınmadı ?

66
4
yanıtYanıtla
Türk Irkçısı:

öyle gizli gizli atatürk düşmanlığı yaparsan böyle alırlar içeri adamı

15
34
yanıtYanıtla
hasoo:

ataturk dusmani degildi bu adam fetoculer ataturk dusmani olmaz unutma

yanıt3
yanıt8
YAMAN:

Sıkışınca kadının eteğinin altına gir, hadilen ordan satılmış denyo

18
19
yanıtYanıtla
Kürşad:

Birilerine iftira atmak nekadar kolay.yenişafak önüne gelene bu iftirayı atıyor.bunların zihniyeti bu

23
5
yanıtYanıtla
Gondikci:

Dava uğruna her yol mübah

16
6
yanıtYanıtla
gerçek:

DEYERLİ BİR TARİH HOÇASI TALHA HOÇA BENÇE BU DURUMLARI HAK ETMİYOR BUYAPILAN ÇAMUR AT İZİKALSINDURUMU İYİ ARAŞTIRILMALI AYIPTIR TARİH HOÇASI KOLAY YETİŞMİYOR . . . . . .

5
0
yanıtYanıtla
Alperen:

250 bin kisi az 2. 5 milyon kisi yurtdisina cikmali ama o kadar yetismis insanimiz var mi soru isareti? Turk hukuk sisteminin bittiginin ispati. . . Buna sessiz kalan sozum ona Hukuk camiasi bu sacmalikalr bittikten sonra nasil guven kazanmayi bekliyorlar. . . Idarenin emriyle is yapiyorsan basicaksin istifani!!!

5
0
yanıtYanıtla
Tüm 19 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title