Haberler

Ukrayna'daki Hükümet Karşıtı Gösteriler

Kiev’de gösterileri sürdüren muhalefet birleşerek "Meydan Halk Birliği" oluşturdu.

Ukrayna'nın başkenti Kiev'de hükümet karşıtı gösterilerine devam eden muhalif gruplar, "Meydan Halk Birliği" oluşumunu hayata geçirdiklerini açıkladı.

Muhalefetin Bağımsızlık Meydanı'nda "Halk Meclisi" adı altında düzenlediği miting, hükümetin istifasını isteyen protestocuları buluşturdu.

Yaklaşık 100 bin kişinin katıldığı gösterilerde bir süre önce Devlet Başkanı Viktor Yanukoviç tarafından affedilen eski İçişleri Bakanı Yuri Lutsenko, UDAR (Darbe) Partisi lideri Vitaliy Kliçko ve Svoboda (Özgürlük) Partisi lideri Oleg Tyagnibok konuşma yaptı.

Oleg Tyagnibok, konuşmasında, muhalif tüm siyasi parti ve grupların buluşacakları "Meydan Halk Birliği"nin kurulduğunu açıkladı. Hükümete seslenen Tyagnibok, "Burada hep birlikte Kiev'deyiz, Kiev'de mücadele veriyoruz. Meydanda duruyoruz. Bundan sonra hükümet binalarını bloke edeceğiz, iktidardakilere rahat uyku vermeyeceğiz" dedi.

Bağımsızlık Meydanı'nda halka seslenen eski İçişleri Bakanı Lutsenko ise halkı Yanukoviç rejimi gidene kadar gösterilere devam etmeye çağırdı. "Meydan Halk Birliği" isimli oluşuma değinen Lutsenko, "Meydana gelen ve gelecek olan herkes bu organizasyona kayıt yaptırmalı. Üye sayısı 10 milyona ulaşmalı" dedi. Lutsenko, "Baharda orta Ukrayna'ya, yazın ise Kırım'a özgürlük gelmesini sağlamak zorundayız" diye konuştu.

29 Kasım'da bu yana trafiğe kapalı olan Bağımsızlık Meydanı ve Kreşçatik Caddesi, Yanukoviç'in AB ile ortaklık anlaşmasını imzalamaktan vazgeçmesinden bu yana hükümet karşıtı gösterilere sahne oluyor. Her pazar "Halk Meclisi" adı altında organize edilen gösterilerde protestocular hükümetin ve devlet başkanının istifasını istiyor. - Ankara

Kaynak: AA / Güncel

Viktor Yanukoviç Oleg Tyagnibok Ukrayna Kiev Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title