Haberler

Türkiye'nin Kuş Gribi Mücadelesine ABD Desteği

ABD, Türkiye'nin Kuş Gribine Karşı Çalışmalarına Katkıda Bulunmak İçin Bir Milyon 325 Bin Dolarlık Maddi Destek Sağladı. Bu Destek, Türkiye'de Kümes Hayvanı Yetiştiriciliğinin Yeniden Düzenlenmesi ve Laboratuvar Kapasitesinin Artırılması Amacıyla Kullanılacak.

ABD Türkiye'nin Kuş Gribine karşı çalışmalarına katkıda bulunmak amacıyla bir milyon 325 bin dolarlık maddi destek sağladı.

ABD Büyükelçisi Ross Wilson, Tarım Bakanı Mehdi Eker ve Dünya Bankası Türkiye Direktörü Andrew Vorkink, Tarım Bakanlığı’nda düzenlenen törenle, kaynak anlaşmasını imzaladı.

Sağlanan kaynak, kümes hayvanı yetiştirmenin yaygın olduğu Türkiye’nin doğu bölgesine odaklanacak. Kaynak, söz konusu bölgede ve ülkenin başka yerlerinde daha güvenli kümes hayvanı yetiştirme uygulamalarının gelişmesine destek verecek.

Ayrıca, Türk Sağlık Bakanlığı’nın laboratuvar kapasitesini artırmak ve kuş gribi ve insana bulaşan potansiyel salgın hastalıklara karşı hazırlık için 325.000 dolarlık bir kaynak ayrıldı. ABD’nin bu desteği, Türkiye’nin yurtiçindeki ve uluslararası ortaklarla birlikte Kuş Gribi virüsünün yayılmasıyla mücadele etme çabalarına destek olmayı amaçlıyor.

“TÜRKİYE KUŞ GRİBİNDE ŞEFFAF DAVRANDI”

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title