Haberler

Turkcell Kuruçeşme Arena'da Selçuk Ural'ın 45 Yılı Sahnedeydi

Selçuk Ural, Sezen Aksu, Ferhat Göçer, Mustafa Ceceli, Behzat Gerçeker ve Enbe Orkestrası'nın eşlik ettiği gecede 45. sanat yılını Turkcell Kuruçeşme Arena'yı dolduran sevenleriyle birlikte kutladı.

Dinleyenlere unutulmaz bir müzik ziyafetinin sunulduğu gecede Selçuk Ural; "Dertlerimi Zincir Yaptım", "Güle Güle Sana Yolun Açık Olsun", "Öyle Sarhoş Olsam Ki" gibi unutulmaz 45'liklerini seslendirdi.

"Deniz ve Mehtap" şarkısında Mustafa Ceceli ile düet yapan Selçuk Ural ayrıca, Behzat Gerçeker ve Enbe Orkestrası'nın eşliğinde "Falling in Love"ı seslendirdi. Sezen Aksu da "Ah İstanbul", "Firuze", "Değer mi Hiç" isimli şarkılarıyla bir kez daha Turkcell Kuruçeşme Arena sahnesindeydi.

Duygusal anların yaşandığı gecede, Selçuk Ural'ı dostları Atilla Atasoy, Erol Evgin, Nil Burak, Coşkun Demir, Hıncal Uluç, Ömür Göksel, Salim Dündar, Asu Maralman, Aydın Tansel, Cantekin ve Tülay Özer de yalnız bırakmadı.

Boğaz'da nostalji rüzgarı estiren gecede elde edilen gelirin önemli bir kısmı Selçuk Ural'ın desteğiyle "Kardelenler Projesi"ne burs olarak bağışlandı.

Unutulmaz pop şarkıları, 70-80'lerin hitleri, Türk Pop'unun yıldızları ile 'Selçuk Ural'ın 45. Sanat Yılı'nda Turkcell Kuruçeşme Arena'da akıllardan silinmeyecek bir gece yaşandı. Konser öncesi Hakan Eren'in Dj performansı sergilediği geceyi Ömür Gedik sundu.

Gecenin açılış konuşmasında Ömür Gedik bu tür organizasyonlarda sponsorların önemine değinerek Turkcell ve BKM'ye teşekkür etti. Gedik gecenin sonunda da Selçuk Ural ve Sezen Aksu'ya 25 yıl önceki tanışma hikayelerini sordu. Sezen Aksu 25 yıl önce albüm yapmak için kendisine inanan ilk ismin Selçuk Ural olduğunu anlattı.

45.sanat yılını kutlayan Selçuk Ural ise duygularını şu şekilde ifade etti: "45 yılımı verdiğim Türk Hafif ve Türk Batı müziği hayatıma, yirmiyi aşkın 45'lik, 4 long play, 3 kaset ve 4 CD sığdırdım. Bu geceme katkı sağlayan tüm sanatçı arkadaşlarıma, BKM'ye, Turkcell'e ve Sn. Koray Öztürkler'e sonsuz teşekkürlerimi sunarım."

Gecenin finalinde, Mustafa Ceceli, Enbe Orkestrası, Ferhat Göçer, Sezen Aksu ve Selçuk Ural hep birlikte "Kardelen" şarkısını seslendirdiler.

Kardelenler hakkında

2000 yılında Turkcell ve Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği işbirliği ile hayata geçirilen proje, Türkiye genelinde, okuma azmi ve kararlılığı gösteren 5.000 kız öğrenciye eğitim bursu vererek başladı. 2007 yılında Turkcell projenin kapsamını genişleterek her yıl burs sayısını 10.000'e çıkardı.

Proje dahilinde bugüne kadar yaklaşık 27.500 öğrenciye Turkcell bursu verildi, 9095 öğrenci liseden mezun oldu, 2.125 öğrenci üniversiteyi kazandı ve 1108 öğrenci de üniversiteden mezun oldu. Kardelenler Projesi, 2009 yılında, dünyaca ünlü belgesel kanalı National Geographic tarafından belgesel haline getirildi. Mart 2010'da Kardelenler Birleşmiş Milletler tarafından örnek proje seçilerek, tüm dünyaya tanıtıldı.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title