Haberler

Türk Ordusu'nda 31 F-16 Düştü

Güncelleme:

THK'nin elinde bulunan ve 'savaşan şahin' olarak adlandırılan F-16 savaş uçaklarının, Amerikan Hava Kuvvetlerinden 5 kat daha fazla kaza yaptığı ortaya çıktı.

Türk Hava Kuvvetleri'nin elinde bulunan ve 'savaşan şahin' olarak adlandırılan F-16 savaş uçaklarının, Amerikan Hava Kuvvetleri'nden 5 kat daha fazla kaza yaptığı ortaya çıktı. Türkiye'deki her 100 F-16'dan 13 tanesi kaza sonucu düşüp kırıma uğrarken, bu oran ABD'deyse yüzde 2,8 ile bizden 5 kat daha az.

Amerikan General Dynamics şirketi tarafından 1976 yılında geliştirilen ve Amerikan ordusunun yanı sıra Türkiye, İsrail, Belçika, Hollanda, Portekiz, Yunanistan ve Pakistan'ın da satın aldığı tek motorlu avcı uçağı F-16'ların Türkiye'deki düşme istatistiği, ABD'den 5 kat fazla. Türkiye'nin son 23 yılda, envanterinde bulunan 240 adet F-16'dan 31 tanesi düşerken, ordusunda bin 245 adet F-16'ya sahip ABD'de bu sayı sadece 35.

KUŞ SÜRÜLERİ DÜŞÜŞTE ETKİLİ

Amerika'nın raporlarında uçaklardan birçoğunun eğitim uçuşu sırasında yaşanan teknik arızalardan dolayı düştüğü açıklandı. Bunun yanı sıra pilot hataları, kötü hava koşulları ve kuş sürülerine çarpma gibi nedenler de uçakların düşüş sebepleri olarak gösterildi.

ABD'nin dışında birçok Avrupa ülkesinde de F-16 kazalarının yaşandığı görüldü. Belçika'da 23 yıllık süre zarfında 3 defa F-16 kazası yaşanırken Portekiz'de 2, İtalya ve Yunanistan'da ise birer kez kaza yaşandı.

F-16 ÇOKLU GÖREVİ YERİNE GETİREBİLİYOR

F-16 üretimini 1990 yılında General Dynamics firmasından devralan Lockheed Martin şirketinin sözcüsü Joe Stout, F-16'nın diğer birçok savaş uçağına göre zorlu görevleri başarıyla yerine getirebildiğini belirtti. Stout açıklamasında, "F-15'ler tek bir görevi yerine getirmek için dizayn edilmişken F-16'lar yüksek irtifada uçabiliyor ve daha hızlı hareket edebiliyor. İstatistiklere baktığınızda F-16'ların hava kuvvetleri tarihinin en güvenli motoruna sahip ve en güvenli çoklu saldırı rolüne sahip savaş uçağı olduğunu göreceksinizdir" dedi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Amerika Birleşik Devletleri General Dynamics Türkiye Tsk Güncel Haberler

500

Yorumlar (31)

BJK:

israil sistemi durdurunca tak diye düşüyor

16
5
yanıtYanıtla
lazer yazici:

Hemende Suclu bulundu. . . Nerden haber aldin bunu?Masallah Laf ebeliginde olsa Dünya Sampiyonu olurduk. . . .

yanıt0
yanıt0
CASTRO:

ABD KENDİSİNE KALİTELİ SANA KESİN EKSİK PARÇALI YOLLAR AKILLI OLUN KENDİMİZ ÜRETELİM ARTIK

17
2
yanıtYanıtla
ÖLMÜŞ EŞEK KURTTAN KORKMAZ:

KÜRTLERLE BİRLİKTE YAŞAMAK İSTEMİYORUZ. . . EYALET OLSUN HEPSİ EYALETLERİNE GİTSİN

15
4
yanıtYanıtla
baştürk:

gavurdan aldıgın mal öyle olur satarlar önemli bir parçasını vermez sen biraz ürüdügün zaman dügmeye basar seni düşürür

15
3
yanıtYanıtla
gerçekçi:

Her alanında olduğu gibi Türkiye''nin düşük kaliteli havacılık eğitiminden ötürü.

13
4
yanıtYanıtla
ALTAY:

YALNIŞ YÖNLENDİRİLMİŞ BİR HABER. ABD hava kuvvetlerinde F16 ana hava unsuru değildir. Türkiyede ise ana hava unsurudur, kullanım oranı ve uçuş saati olarak Türkiyedeki F16 lar daha fazladır. ABd de ise her görev için ayrı bir model vardır dolayısıyla düşme risk oranı kullanım çokluğu ile ilgilidir. . Ayrıca Türkiyedeki F16 üretimi ABD tarafından kabul edilmiş en yüksek standartlarda ve kalitededir.

14
0
yanıtYanıtla
BAWER:

lafa geldimi Dünyanın en iyi pilotları bizde diyorlar. Demekki neymiş Lafla peynir gemisi yürümüyormuş.

8
6
yanıtYanıtla
lazer yazici:

Basit bir elestiri olmus. . . yalniz Pilot hatasindan düsen ucaklardan bahsetmiyor haber, teknik hatalar ve Kus sürüsünden de söz ediliyor. . . Önce haberi iyi okuyalim lütfen. . . Hemen karalama kampanyasina girmeyelim. . . Bilmeden konusma. . . önce okudugunu anlamaya calis. . .

yanıt0
yanıt0
hamit:

Bu teknik hatalar niye hep bizde oluyor peki aynı uçak neticede

yanıt0
yanıt0
Tüm 31 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title